Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Ekonomika

Dienesta auto nodoklis šogad maksāts par 13 tūkstošiem mašīnu

© publicitātes foto

Šā gada pirmajā ceturksnī tā dēvētais automašīnu nodoklis, kas jāmaksā par darba devēja autotransporta izmantošanu privātajām vajadzībām, samaksāts par 13 000 automašīnu, šodien žurnālistiem sacīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Galvenās nodokļu pārvaldes vadītāja Inese Bahanovska.

Viņa sacīja, ka no ikmēneša atskaitēm nav iespējams konstatēt, kāda daļa maksāta par labumu, kas gūts, izmantojot darba devējam piederošu auto, taču VID aplēses liecina, ka pirmajā ceturksnī deklarēti divi miljoni latu, kas bijis labums, no kā maksāts iedzīvotāju ienākuma nodoklis.

Pēc Bahanovskas teiktā, ir novērota kāda tendence jeb cita veida efekts no "auto nodokļa", proti, darba devēja mašīnas vairs netika izmantotas personīgām vajadzībām.

"Acīmredzot darba devēji vairāk vērtē savas izmaksas un šādus bonusus vairs darbiniekiem nepiešķir," sacīja Bahanovska.

Pēc viņas teiktā, ir vērojama tendence, ka automašīnas tiek pārreģistrētas no juridiskām uz fiziskām personām.

Skaidrāka un pārskatāmāka aina, pēc VID pārstāves teiktā, būs redzama šā gada beigās jeb nākamā gada sākumā, jo atskaites par tā dēvēto automašīnu nodokli tiek iesniegtas periodiski.

Kopējais automašīnu skaits, kas ir darba devēju īpašumā, bijis 37 000, papildināja VID pārstāve, norādot, ka tādējādi 13 000 automašīnu ir ievērojams skaits, par ko samaksāts nodoklis.