Lauksaimniecības produktu ražotājiem šogad atmaksāts akcīzes nodoklis 6,75 miljonu latu vērtībā

Kopš gada sākuma līdz jūnija beigām Valsts ieņēmumu dienests (VID) lauksaimniecības produkcijas ražotājiem atmaksājis 6 749 105 latu akcīzes nodokli par iegādāto dīzeļdegvielu, aģentūra LETA uzzināja VID Komunikācijas nodaļā.

Līdz jūnija beigām VID bija saņemti un izskatīti 6685 pieteikumi no lauksaimniecības produkcijas ražotājiem akcīzes nodokļa atmaksai par iegādāto dīzeļdegvielu.

VID gan norāda, ka dati par pirmajiem sešiem mēnešiem var nebūt pilnībā precīzi, jo vēl kāds pieteikums var nebūt nonācis līdz atbildīgajai struktūrvienībai, lai to izskatītu un veiktu nodokļa atmaksu.

LETA jau ziņoja, ka 1.jūlijā stājās spēkā jauna sistēma, kas paredz lauksaimniecības produkcijas ražotājiem atbrīvojumu no akcīzes nodokļa par iegādāto dīzeļdegvielu.

Saskaņā ar pāreju uz jauno sistēmu Lauku atbalsta dienests par dīzeļdegvielas piešķiršanu 40 litru apjomā uz platības hektāru lēmumu pieņems līdz 2010.gada 19.jūlijam, savukārt par šajā saimnieciskajā gadā atlikušā dīzeļdegvielas daudzuma piešķiršanu lēmumu pieņems līdz 2010.gada 15.augustam.

Neraugoties uz jaunās sistēmas stāšanos spēkā, arī turpmāk dīzeļdegvielu lauksaimnieki varēs iegādāties gan degvielas mazumtirdzniecības un vairumtirdzniecības vietās, gan no akcīzes preču noliktavām.

Svarīgākais