"Parex banka" obligācijās izlaidusi 11,6 miljonus eiro

"Parex banka" noslēgusi vērtspapīru emisijas otro laidienu, izlaižot obligācijas 11,6 miljonu eiro (8,12 miljonu latu) apjomā, un kopējais emisijas apjoms šobrīd abos laidienos ir 29,3 miljoni eiro (20,51 miljons latu), biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Parex bankas" korporatīvo komunikāciju vadītāja Inga Saleniece.

Līdz ar to noguldījumu restrukturizācija tuvojas noslēgumam, un kopējo restrukturizēto noguldījumu apjomu banka paziņos līdz 1.augustam.

Jau ziņots, ka šā gada februārī banka veica parāda vērtspapīru emisijas pirmo laidienu, izlaižot obligācijas 17,68 miljonu eiro (12,38 miljonu latu) apjomā. Lai veicinātu obligāciju tirdzniecību otrreizējā tirgū, banka noslēdza līgumu ar investīciju banku "Morgan Stanley" par vērtspapīru izplatīšanu investoriem starptautiskajā tirgū.

Līdz šim "Parex banka" veikusi piecas obligāciju emisijas - vienu obligāciju emisiju vietējā tirgū, kas dzēsta 2008.gadā, divas subordinēto obligāciju emisijas - viena tiek kotēta "Nasdaq OMX Rīga" un divas eiroobligāciju emisijas - viena patlaban tiek kotēta Londonas fondu biržā, otra dzēsta 2008.gadā, kuru apjomi arī bija salīdzinoši lieli - kopumā emitētas obligācijas vairāk nekā 330 miljonu eiro (231 miljona latu) apmērā, no kurām ir dzēstas divas - gandrīz 110 miljonu eiro (77 miljonu latu) apjomā, bet pārējās obligācijas vēl joprojām atrodas apgrozībā.

Patlaban bankas 76,6 % akciju īpašnieks ir Privatizācijas aģentūra, bet 19,7% - Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka no visām bankas akcijām, pārējās akcijas pieder mazākuma akcionāriem.

"Parex banka" dibināta 1992.gadā, patlaban bankas filiālēs visā Latvijā strādā ap 1700 darbinieku. Bankai ir pārstāvniecības, filiāles un meitas uzņēmumi 13 pasaules valstīs, tajā skaitā Vācijā, Zviedrijā, Igaunijā, Šveicē un Lietuvā. "Parex banka" ir vienīgais "American Express" sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt "American Express" kredītkartes.

Ekonomika

Banka "Citadele" pirmdien, 7.oktobrī, sāks augstākās prioritātes nenodrošināto obligāciju pirmā laidiena publisko piedāvājumu 10 līdz 35 miljonu eiro apmērā, teikts bankas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Svarīgākais