Eiropa aicina reformēt pensiju sistēmas

Eiropas zemās dzimstības un iedzīvotāju novecošanās dēļ Eiropas Savienības dalībvalstīm nāksies reformēt savas pensiju sistēmas, - tā paziņojusi Eiropas Komisija.

Tā ir ieteikusi palielināt pensionēšanās vecumu, jo palielinās arī cilvēku vidējais dzīves ilgums. Pretējā gadījumā pensiju sistēmas nebūs ilgtspējīgas, uzsver nodarbinātības komisārs Lāslo Andors. Pašlaik uz vienu cilvēku, kas vecāks par 65 gadiem, ES vidēji ir četri cilvēki darbspējas vecumā, tomēr līdz 2060. gadam, ja nekas netiks darīts, uz katru pensionāru būs tikai divi strādājošie.

Par pensionēšanās vecuma paaugstināšanu ir paziņojusi Francija, Grieķija un Spānija, tomēr pret šie plāniem iebilst strādājošie.

Ekonomika

No 4.novembra līdz 4.decembrim lauksaimnieki, kooperatīvi un zinātniskās institūcijas varēs pieteikties 79,748 miljonu eiro atbalstam vairākos pasākumos saimniecību vai uzņēmumu izaugsmes veicināšanai, energoefektivitātes palielināšanai, biodrošības pasākumu ieviešanai un citām aktivitātēm, liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) publiskotā informācija.

Svarīgākais