"Brocēnu keramika" atsāks ražošanu

Šomēnes pēc gadu ilga pārtraukuma flīžu ražošanu plāno atsākt SIA "Brocēnu keramika", aģentūru LETA informēja uzņēmuma valdes loceklis Ingars Ūdris.

Strādājot vismaz 4-5 mēnešus līdz gada beigām nepārtrauktā režīmā 24 stundas diennaktī, kopā plānots saražot ap 300 000 kvadrātmetru flīžu. Galvenokārt tās būs fasādes flīzes, taču vienu mēnesi varētu ražot arī pilnīgi jaunu produkcijas veidu - keramiskās grīdas flīzes.

Uzņēmums flīzes ražo sava īpašnieka - Krievijas slēgtās akciju sabiedrības "Gruppa kompanij SU-155" - vajadzībām.

Ja viss noritēs ka plānots, nākamnedēļ varētu iekurināt krāsnis. Tā kā ražošana nav notikusi kopš pagājuša gada jūnija, pēc tik ilgas dīkstāves būs nepieciešams ilgāks laiks - aptuveni nedēļa, lai sasniegtu nepieciešamo temperatūru - 1200 grādus pēc Celsija. Tikai pēc tam varēs sākt flīžu ražošanu.

Pērn uzņēmums flīzes ražoja nepilnus četrus mēnešus gada pirmajā pusē, bet kopš pagājušā gada jūnija ražošana nenotiek. Pērnā gada rudenī uzņēmuma darbinieki reģistrējušies bezdarbniekos, taču tagad viņi atkal būs nodrošināti ar darbu, informēja Ūdris. Atsākot ražošanu, būs nepieciešami aptuveni 70 darbinieki.

Ražošana uz ilgāku laiku uzņēmumā bija apturēta galvenokārt krīzes dēļ, un lielākoties vainojama bija tieši ekonomiskā situācija Krievijā, skaidro Ūdris. "Pērn lielajām kompānijām bija liels darbs, kamēr tās veica pārstrukturizāciju," informēja Ūdris, uzsverot, ka pavisam aptuveni 40 uzņēmumi ražo būvmateriālus "Gruppa kompanij SU-155" vajadzībām, un krīze skārusi arī "Brocēnu keramikas" īpašnieku. "Tagad situācija ir ievērojami labāka," atzina Ūdris.

SIA "Brocēnu keramika" vienīgais īpašnieks ir Krievijas slēgtā akciju sabiedrība "Gruppa kompanij SU-155". Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 200 000 latu apmaksātais pamatkapitāls - 1 000 000 latu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Svarīgākais