"Jelgavas gaļas kombināts" tagad pieder "Rīgas miesniekam"

Šodien gaļas pārstrādes uzņēmums AS "Rīgas miesnieks" parakstīja pirkuma līgumu, saskaņā ar kuru uzņēmums ir ieguvis AS "Jelgavas gaļas kombināts" akciju kontrolpaketi, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Rīgas miesniekā".

Parakstītais līgums ir stājies spēkā saskaņā ar Konkurences padomes apstiprinājumu.

Kā norādīja "Rīgas miesnieka" valdes priekšsēdētājs Juhans Mats, abu uzņēmumu apvienošanās rezultātā vairākas produktu grupas kļūs plašākas un spēcīgākas. "Apvienošanās ļaus efektīvāk izmantot investīcijas, ko gan "Rīgas miesnieks", gan "Jelgavas gaļas kombināts" ik gadu ir ieguldījušas biznesa tehnoloģiju attīstībā. Mūsu mērķis ir nostiprināt savu pozīciju kā nozares līderiem un palielināt savu tirgus daļu, piedāvājot augstas kvalitātes un plaša segmenta gaļas produktus."

"Rīgas miesnieks" ir pasludinājis stratēģisku pārmaiņu procesu ar mērķi izanalizēt esošo struktūru darbības efektivitāti un saplānot uzņēmuma nākotnes stratēģiju Latvijas tirgū, akcentēja uzņēmuma vadītājs.

Pēdējo trīs gadu laikā "Rīgas miesnieka" tirgus daļa pieaugusi par 6% un sasniegusi 22% gaļas produktu tirgus, kurā ļoti intensīvas konkurences apstākļos darbojas vairāk nekā 50 ražotāji. "Rīgas miesniekā" strādā 180 darbinieki. Uzņēmuma sortimentu veido vairāk nekā 200 produkcijas veidu visās gaļas produktu kategorijās. Nozīmīgākā tirgus daļa starp produktu kategorijām ir cīsiņu tirgus segmentā, kur "Rīgas miesnieka" produkcija aizņem 48% tirgus.

2009.gadu "Rīgas miesnieks" beidzis ar 377 820 latu zaudējumiem, savukārt "Jelgavas gaļas kombināts" - ar 484 200 latu zaudējumiem.

"Rīgas miesnieks" dibināts 1922.gadā Rīgā. Kopš 1998.gada "Rīgas miesnieks" iekļauts Somijas koncernā "HKScan".

"HKScan", kas ir viena no vadošajām pārtikas produktu ražošanas kompānijām Ziemeļvalstīs, apvieno Somijas, Zviedrijas, Polijas un Baltijas valstu uzņēmumus. "HKScan" Baltijas grupā bez "Rīgas miesnieka" ietilpst arī Rakveres gaļas pārstrādes uzņēmums, AS "Ekseko", AS