"Spilva" sāk vietējo ogu ražas iepirkumu

© Rūta Kalmuka F64

Šonedēļ dārzeņu un ogu pārstrādātājs SIA "Spilva" sāk vasaras ogu iepirkumus no vietējiem zemniekiem.

Šonedēļ tiks iepirktas 3,34 tonnas zemeņu, kas audzētas Pūres novadā. Ogu iepirkumu paredzēts turpināt ar aveņu iepirkumiem, savukārt rudenī - noslēgt ar brūkleņu iepirkumu.

"Ja pērn vasaras ogu iepirkuma lielāko daļu veidoja zemenes, tad šogad iepirkuma proporcija mainās par labu avenēm. Pēc provizoriskiem aprēķiniem, "Spilvas" ražotnei būtu nepieciešamas deviņas tonnas aveņu, kas ir par 134% vairāk, nekā iepirkām pērn. Pagājušovasar "Spilvā" iepirkām 3839,5 kilogramus aveņu. Šis apjoms arī pagājušogad varēja būt lielāks, taču iepriekšējos gados Latvijas piegādātāji nevarēja mūs nodrošināt ar visu nepieciešamo ogu daudzumu. Ļoti ceram, ka šogad varēsim iepirkt avenes nepieciešamajā daudzumā," norādīja uzņēmuma tirdzniecības un mārketinga direktore Dana Erciņa.

Rudenī plānotā brūkleņu iepirkuma apjomi tiks precizēti septembrī, sākoties rudens sezonas ogu piegādei. Kopējais ogu iepirkuma apjoms šogad ir paredzēts aptuveni 37 tonnas. Līdztekus ogu piegādei "Spilvā" patlaban turpinās sezonas dārzeņu piegāde.