Latvija un Ķīna vienosies par sadarbību zāļu normatīvā regulējuma jomā

Šodien Latvijā ierodas Ķīnas Valsts pārtikas un zāļu administrācijas delegācija, kas parakstīs vienošanās memorandu par sadarbību zāļu normatīvā regulējuma jomā starp Latviju un Ķīnu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Veselības ministrijas pārstāve Egita Pole.

"Memorands stiprinās turpmāko sadarbību zāļu, farmaceitisko produktu, ārstniecisko augu preparātu un bioloģisko produktu normatīvā regulējuma jomā," skaidro Pole.

Vienošanos ar Latvijas Zāļu valsts aģentūru Ķīnas delegācija parakstīs plkst.14.30 Rīgā, Jersikas ielā 15.

Pēc Poles teiktā, memoranda mērķis ir izveidot sadarbības mehānismu, lai veicinātu pieredzes apmaiņu un sadarbību zāļu normatīvā regulējuma jomā starp Latviju un Ķīnu, kas ietver informācijas apmaiņu zāļu drošuma jautājumos, noteikumos par ārstniecisko augu preparātiem, personāla apmācībā un citās jomās.

Ar šo vizīti un memoranda parakstīšanu turpinās abu valstu reāla praktiskā sadarbība veselības aprūpes nozarē atbilstoši 2007.gadā parakstītajam sadarbības līgumam, kas paredz informācijas apmaiņu medicīnas zinātnes un tehnoloģiju jomā, veselības aprūpē iesaistītā personāla apmācībā un kopīgu pētījumu veikšanā, uzsver Pole.

Ekonomika

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais