Ventspilī izstrādāto mazuļu uzraudzības ierīci "B-phone" prezentēs Vācijā

Ventspils uzņēmums SIA "SensoTech" līdz 20.septembrim piedalīsies Vācijas lielākajā specializētajā bērnu un jauniešu preču izstādē "Kind+Jugend 2009", kurā prezentēs savu izstrādāto inovatīvo mazuļu uzraudzības ierīci "B-phone".

Uz izstādi Vācijas pilsētā Ķelnē dosies vairāki uzņēmuma darbinieki, lai tiktos ar Vācijas un citu Eiropas valstu vairumtirgotāju un mazumtirgotāju pārstāvjiem un pārrunātu ierīces eksporta iespējas. Tikšanās mērķis ir demonstrēt ierīci un tās priekšrocības, salīdzinot ar citiem tirgū esošajiem mazuļu uzraudzības risinājumiem, informēja uzņēmumā.

Jau ziņots, ka Ventspils uzņēmums "SensoTech" izstrādājis inovatīvu mazuļu uzraudzības ierīci "B-phone", kas iecerēta, lai palīdzētu vecākiem rūpēties par savu mazuļu drošību. "B-phone" sistēmas darbības rādiuss esot neierobežots - ierīce darbojas mobilo sakaru operatoru tīklos. Tas nozīmē, ka vecākiem nav nepieciešams nēsāt līdzi speciālās ierīces, piemēram, rācijas, bet tikai mobilo tālruni, skaidro Galindoms.

"B-phone" ierīce reaģē uz skaņu un kustību un ziņo par to uz vienu vai vairākiem norādītajiem telefona numuriem. Turklāt uz ierīci ir iespējams arī piezvanīt no sava tālruņa un dzirdēt mazulim apkārt notiekošo.

Kā pastāstīja "SensoTech" vadītājs, pašlaik ir nopērkamas līdzīgas ierīces, kas darbojas ar rācijas palīdzību, bet vismaz uzņēmuma rīcībā nav ziņu, ka pārdošanā būtu mazuļu uzraudzības ierīces, kas darbojas mobilo operatoru tīklā.

Jau šobrīd ierīci "B-phone" iespējams iegādāties un lietot. Ierīce darbojas visu mobilo operatoru tīklos, taču uzņēmums noslēdzis sadarbības līgumu ar operatoru "BITE", kas piedāvā īpaši izdevīgus "B-phone" izmantošanas nosacījumus un tarifus.

Plānots, ka galvenais jaunās ierīces mērķa tirgus būs Vācija.

Uzņēmums SIA "SensoTech" dibināts 2008.gada sākumā un darbojas Ventspils Augsto tehnoloģiju parka (VATP) Biznesa inkubatora paspārnē. Finansiāli ierīces izstrādāšanu lielā mērā atbalstījis Biznesa inkubators. Ierīci "B-phone" pēc SIA "SensoTech" pasūtījuma ražo cits VATP uzņēmums - SIA "Ventspils Elektronikas Fabrika". SIA "SensoTech" nākotnē plāno izstrādāt vēl kādu produktu - "B-phone" līdzīgu mazuļu uzraudzības ierīci, kas būtu aprīkota arī ar video novērošanas iespēju.

Ar "B-phone" ierīci un tās lietojumu bija iespējams iepazīties arī SIA "SensoTech" stendā starptautiskajā bērnu preču un pakalpojumu izstādē "Bērnu pasaule 2009", kas norisinājās no 22.maija līdz 24.maijam izstāžu centrā Ķīpsalā, Rīgā.

Ekonomika

Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) regulāri veic patēriņa preču cenu salīdzinājumu valsts lielāko pārtikas veikalos kopš 90.gadu vidus. Vidējās cenas aprēķina atbilstoši mazumtirdzniecības uzņēmumu cenu zīmēs norādītām, nerēķinot akciju cenas.

Svarīgākais