Piešķirtas jaunas kodu un numuru lietošanas tiesības

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes kārtējā sēdē izsniegtas darbības licences, kā arī piešķirtas kodu un numuru lietošanas tiesības, biznesa portālu 'Nozare.lv" informēja komisijā.

Ņemot vērā komersanta iesniegumu, SPRK padome nolēma no 2010.gada 10.jūnija piešķirt SIA "VOIPAL" 1000 nacionālo publisko fiksēto telefonu tīklu numuru lietošanas tiesības Rīgas numerācijas zonā.

Pieprasījumā SIA "SMS ONLINE" lūdzis piešķirt divu īso kodu lietošanas tiesības. Ņemot vērā iesniegumu, nolemts no 2010.gada 10.jūnija piešķirt komersantam īso kodu "1812" un "8385" lietošanas tiesības publisko telefonu tīklu operatoru pakalpojumu sniegšanai.

SIA "Lattelecom" iesniegumā lūdzis piešķirt 1000 nacionālo publisko fiksēto telefonu tīklu numuru Jelgavas numerācijas zonā lietošanas tiesības. Regulators nolēma uzņēmuma lūgumu akceptēt un piešķirt numerācijas resursus no 2010.gada 10.jūnija.

Savukārt SIA "CSC TELECOM" lūgusi piešķirt viena īsā koda lietošanas tiesības. Nolemts piešķirt komersantam īsā koda "82222" lietošanas tiesības publisko telefonu tīklu operatoru pakalpojumu sniegšanai. Tās piešķirtas no 2010.gada 10.jūnija.

Arī SIA "Baltic Mobile Solutions" lūgusi piešķirt numerācijas resursus. Atbilstoši komersanta iesniegumam SPRK padome nolēma no 2010.gada 10.jūnija piešķirt komersantam 10 000 publisko mobilo telefonu tīklu numuru, 3000 dalītās samaksas pakalpojuma numuru, kā arī 3000 cita veida neģeogrāfiskos numuru. Noteikts, ka "Baltic Mobile Solutions" numura saglabāšanas pakalpojums jāievieš ne vēlāk kā 2010.gada 23.jūnijā.

Ņemot vērā SIA "Camel Mobile" lūgumu, nolemts pagarināt komersantam noteiktos numerācijas lietošanas tiesību nosacījumu izpildes termiņus. Noteikts, ka vismaz 400 000 publisko mobilo telefonu tīklu numuru izmantošana jāsāk līdz 2010.gada 15.decembrim, bet līdz 2011.gada 15.decembrim jābūt izmantotiem vismaz 800 000 numuru. Ja komersants nebūs ievērojis nosacījumus un izpildes termiņus, regulators lems par šo numerācijas lietošanas tiesību anulēšanu.

Numerācijas resursus - viena miljona publisko mobilo telefonu tīklu numuru lietošanas tiesības - regulators SIA "Camel Mobile" piešķīra 27.janvārī, nosakot, ka līdz 27.jūnijam jāizmanto vismaz 400 000 publisko mobilo telefonu tīklu numuru. Iesniegumā "Camel Mobile" informējusi par darbībām, kas jau ir veiktas, lai nodrošinātu elektronisko sakaru pakalpojumus, un lūgusi pagarināt numerācijas lietošanas tiesību nosacījumu izpildes termiņus.

Nolemts, ka par radiofrekvenču spektra joslu 914MHz - 915MHz/959MHz - 960MHz lietošanas tiesību komercdarbībai Latvijas teritorijā piešķiršanu tiks rīkota izsole.

Regulatorā ir saņemti visi nepieciešamie dokumenti, lai SIA "Cesvaines komunālie pakalpojumi" izsniegtu licenci ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanai. SPRK padome nolēma izsniegt uzņēmumam licenci ūdens ieguvei, uzkrāšanai un sagatavošanai lietošanai līdz padevei ūdensvada tīklā, ūdens piegādei no padeves vietas ūdensvada tīklā līdz pakalpojuma lietotājam, notekūdeņu savākšanai un novadīšanai līdz notekūdeņu attīrīšanas iekārtām un notekūdeņu attīrīšanai un novadīšanai virszemes ūdensobjektos ar termiņu līdz 2015.gada 9.jūnijam. Licences darbības zona noteikta Cesvainē un Cesvaines novadā.

SIA "ALFA TREND" iesniegusi dokumentus, lai saņemtu licenci ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanai. Nolemts izsniegt uzņēmumam licenci notekūdeņu savākšanai un novadīšanai līdz notekūdeņu attīrīšanas iekārtām, notekūdeņu attīrīšanai un novadīšanai virszemes ūdensobjektos ar termiņu līdz 2015.gada 9. jūnijam. Licences darbības zona noteikta Tukumā un Tukuma novadā.

Turpinās AS "Sadales tīkls" iesniegtā elektroenerģijas sadales sistēmas pakalpojumu tarifu projekta izskatīšana.

Regulators ir izskatījis strīdu starp AS "UniCredit Bank" un AS "Latvijas Gāze" par dabasgāzes piegādi bankas valdījumā esošajiem nekustamajiem īpašumiem. Bankas prasība par dabasgāzes piegādi "UniCredit Bank" valdījumā esošiem objektiem bez nosacījuma par objektu īpašnieka parādu samaksu noraidīta.

Regulators strīda izskatīšanu ierosināja, pamatojoties uz "UniCredit Bank" iesniegumu. Saskaņā ar likumu "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja un lietotāja strīdus par parāda piedziņu no lietotāja par saņemtajiem sabiedriskajiem pakalpojumiem izskata tiesa likumā noteiktajā kārtībā un SPRK strīdu izskatīja tiktāl, ciktāl tas neskar jautājumu par parāda piedziņu no lietotāja.

Regulators pārtrauca jautājuma par Koģenerācijas tarifu aprēķināšanas metodikas projektu izskatīšanu.