Aicinās Šveices uzņēmējus uzsākt darbību Latvijā

8.jūnijā Latvijas vēstnieks Indulis Bērziņš Cīrihē uzrunās Šveices mazo un vidējo uzņēmumu īpašniekus un vadītājus, lai rosinātu un motivētu uzņēmējus uzsākt darbību Latvijā un stiprinātu ekonomisko sadarbību.

Uzstājoties ar runu "Šveices-Baltijas valstu dienā 2010", vēstnieks raksturos aktuālo ekonomisko situāciju un pozitīvās attīstības tendences, iepazīstinās šveiciešu uzņēmējus ar uzņēmējdarbības vides uzlabojumiem un biznesa iespējām un perspektīvām Latvijā.

Šveices-Baltijas valstu diena ir ekonomiskās sadarbības veicināšanas pasākums, kuru kopā ar Latvijas, Lietuvas, Igaunijas vēstniecībām jau otro gadu rīko Šveices-Baltijas tirdzniecības kamera (Handelskammer Schweiz-Balticum). Projekta partneri ir Šveices Tirdzniecības kamera Centrāleiropā (SEC), Šveices biznesa veicināšanas organizācija OSEC un Baltijas valstu atbalsta forums Pro Baltikum.

Šogad katra no Baltijas valstīm prezentēs arī kādu no savām perspektīvajām nozarēm. Latvijas gadījumā tā būs biotehnoloģiju un farmācijas rūpniecība. Apsveikuma uzrunu dalībniekiem teiks Bruno Cupigers (Bruno Zuppiger), parlamenta deputāts, Šveices-Baltijas Tirdzniecības kameras prezidents un Pro Baltikum viceprezidents. Noslēgumā neformālā gaisotnē šveiciešu uzņēmējiem būs iespēja uzdot jautājumus un dibināt kontaktus ar Latvijas pārstāvjiem.