Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Ekonomika

Vācijas Tautsaimniecības balvu saņem Latvijas uzņēmums "Madara Cosmetics"

Šodien Vācijas Tautsaimniecības balvu 2010 un naudas prēmiju 5000 eiro (aptuveni 3510 latu) apjomā saņēma SIA "Madara Cosmetics".

Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras Igaunijā, Latvijā, Lietuvā pārstāve Ilze Krokša stāsta, ka žūrijas komisiju pārliecināja "Madaras" izteiktā virzība uz eksporta veicināšanu un spēcīgā klātbūtne ārzemju tirgos. Komisija novērtēja, ka uzņēmums spējis veiksmīgi pielāgoties patērētāju mainīgajām prasībām un ar savu "zaļo" domāšanas veidu guvis plašu atpazīstamību ne tikai Latvijā.

"Enerģisku un mērķtiecīgu mārketinga aktivitāšu rezultātā uzņēmumam izdevās pat krīzes apstākļos apgūt jaunus eksporta tirgus, tādējādi trīs reizes palielinot eksporta apjomus salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. "Madara" savu kosmētiku pārdod arī prestižos kosmētikas veikalos Vācijā, turklāt uzņēmums izvēlēts par lielākās Vācijas parfimērijas veikalu ķēdes "Douglas" ekskluzīvo zīmolu Vācijā," stāsta Krokša.

Papildus 5000 eiro prēmijai uzņēmumam tiek dāvināts lidojums uz Vāciju, lai tiktos ar potenciālajiem vai esošajiem sadarbības partneriem vai arī piedalītos starptautiskā izstādē

Kā ziņots, šodien Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kamera Igaunijā, Latvijā, Lietuvā jau divpadsmito reizi pasniedza Vācijas Tautsaimniecības balvu Latvijā, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja kameras pārstāve Ilze Krokša.

Šī gada Vācijas Tautsaimniecības balvas Latvijā finālisti ir zinātnisko mērinstrumentu izstrādātājs un ražotājs AS "Bruker Baltic", bīstamo atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Corvus Company", automatizācijas un alternatīvās enerģijas sistēmu izstrādes un ražošanas uzņēmums SIA "Embedded Systems", ekoloģiskās kosmētikas ražotājs SIA "Madara Cosmetics", saldumu ražotājs SIA "Saldus Pārtikas Kombināts" un kokapstrādes uzņēmums SIA "Teiko".

Balvas pasniegšanas ceremonija notika šodien "Domeniksa" auto tirdzniecības centrā, Rīgā, Krasta ielā 34, piedaloties Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrei Dagnijai Staķei.

Ekokosmētikas ražotājs "Madara Cosmetics" pērn strādājis ar aptuveni miljona latu apgrozījumu, no kura puse ir eksports. Tā īpašniekiem - Lotei un Paulai Tisenkopfām, Zanei Ruginai, Lienei Drāzniecei, Uldim Iltneram un AS "Vēja parks" - pērn pirmo reizi četru darbības gadu laikā izmaksātas dividendes no peļņas - 65 400 lati.

2009.gadā uzņēmums sāka ražot bērnu kosmētikas līniju "Ecobaby".

Jau rakstīts, ka "Madara Cosmetics" nesen paziņoja, ka sāks ražot dabas dzērienu sēriju "Madara Drinks", cerot Latvijas tirgū izveidot jaunu nišu bezalkoholisko dzērienu tirgū.

"Madara Cosmetics" produkciju patlaban izplata 25 valstīs.