Atklāj tiešo avioreisu Rīga - Madride

Šodien,2.jūnijā, Madrides lidostā atklāts jauns avioreiss Rīga - Madride.Līdztekus aviokompānijas "Air Baltic" tiešajam reisam Rīga - Barselona šis ir jau otrais tiešais reiss, kas savieno Latviju un Spāniju.

Kā atklāšana uzsvēra Latvijas vēstnieks Spānijā Rolands Lappuķe, ka jaunatklātais reiss sekmēs abu valstu sadarbību tūrismā un biznesā.

Latvija ir ieinteresēta veidot sadarbību ar Spāniju tūrisma jomā, piedāvājot spāņu tūristiem vienotu pieeju ne tikai Latvijas, bet arī Baltijas tirgum.

Latvijas Tūrisma attīstības valsts aģentūras mārketinga stratēģijā Spānija tiek definēta kā prioritārs tūrisma tirgus Latvijai, kurā tiek izvērstas mārketinga aktivitātes Latvijas kā pievilcīga tūrisma galamērķa popularizēšanai.

Jaunais reiss sniedz iespējas veicināt Latvijas un Spānijas sadarbību biznesa jomā. Esošā krīzes situācija var tikt izmantota kā iespēja jaunu biznesa kontaktu un radošu biznesa risinājumu attīstīšanai. Latvijas skatījumā daudzsološākās sadarbības jomas ir kokrūpniecība, tūrisms, pārtikas ražošana un loģistika.

Statistika rāda, ka cilvēki arvien vairāk izvēlas ceļojumus starp abām valstīm. Pasažieru skaits 2009.gadā, kuri no Rīgas devušies uz Barselonu, kā arī no Barselonas ieradušies Rīgā, salīdzinājumā ar 2008.gadu, uzrāda pieaugumu par 41%. 2008.gadā – ceļoja 48 208 pasažieri un 2009.gadā par 19 765 pasažieriem vairāk jeb 67 973 pasažieri.