Latvijas būvnieki ir veikuši darbus NATO militārajos objektos ārvalstīs

""Primekss" ir viens no vadošajiem industriālo betona grīdu ierīkotājiem Eiropā, un mēs esam veikuši darbus divos NATO militārajos objektos ārvalstīs," portālam Nozare.lv sacīja SIA "Primekss" valdes priekšsēdētājs Jānis Ošlejs. "Primekss" ir ieklājis izturīgās betona grīdas Norvēģijas armijas tankodromā Renā (Norvēģijā), kā arī NATO lidlaukā Igaunijā.

Norvēģija tika veikti darbi aptuveni 100 000 latu vērtībā, skaidroja Ošlejs, piebilstot, ka visus darbus veica Latvijas strādnieki. "Mums 90% no paveiktajiem darbiem ir ārpus Latvijas, un galvenokārt tā ir Skandināvija. Starp pasūtījumiem gadās arī NATO militārie objekti," piebilda uzņēmējs.

Jau ziņots, ka Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") pauda neizpratni, kāpēc militārās operācijas "Baltops" vajadzībām paredzēto ceļu kāpās pie jūras Ventspils tuvumā būvē ārvalstu armija, nevis vietējie Latvijas būvnieki.

"Kāpēc laikā, kad Latvijā katrs piektais darbspējas vecumā esošais Latvijas iedzīvotājs ir bez darba, kāpās ceļu būvē ārvalstu armijas karavīri, izmantojot ārvalstu armijas tehniku? Kas šajos darbos ir tāds, ko nevar veikt Latvijas būvnieki? Vai tad visi Latvijas celtnieki tiek uzskatīti par teroristiem, kuri, būvējot zem šīs ceļa plātnes, ieguldīs bumbas, lai tās uzspridzinātu NATO manevru laikā?" preses konferencē 20.maijā vaicāja Lembergs.