LTRK: Latvijas un Krievijas sadarbība ekonomikā ir uzlabojusies

Latvijas un Krievijas sadarbību ekonomikā ir izdevies uzlabot, biznesa portālam "Nozare.lv" atklāja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) sabiedrisko attiecību vadītāja Lita Kokale.

LTRK atturas komentēt abu valstu politiskās attiecības, tomēr kamera atzīst, ka ekonomikas jomā sadarbību ir izdevies uzlabot, sacīja Kokale.

"Latvijas uzņēmējiem Krievija vienmēr bijis interesants un stratēģiski nozīmīgs tirgus, ne velti LTRK aktīvi sadarbojies ar Krievijas Federācijas Tirdzniecības un rūpniecības palātu, un šonedēļ notikusī palātas prezidenta Jevgēņija Primakova un Krievijas uzņēmēju delegācijas vizīte ir spilgts apliecinājums abpusējai uzņēmēju interesei sadarboties gan esošo uzņēmumu, gan potenciāli jaundibinātu biznesu ietvaros," norāda Kokale.

Kā ziņots, Primakovs vakar lekcijā Latvijas Universitātē pauda optimismu par abu valstu turpmāko ekonomisko sadarbību, vienlaikus gan atgādinot, cik Krievijas pusei jūtīga ir vēstures jautājumu interpretācija.

Uzstājoties ar lekciju "Krievija mūsdienu pasaulē", Primakovs pauda uzskatu, ka ekonomiskās attiecības starp abām valstīm sakārtojas un krievu uzņēmēji vēlas strādāt šajā tirgū daudz lielākā apjomā, vienlaikus gan atgādinot, cik svarīga kaimiņvalstij ir vēstures jautājumu interpretācija.

Tomēr, neskatoties uz to, Krievijas ekspremjers pauda pārliecību un optimismu, ka abu valstu attiecības turpinās uzlaboties un viens ļoti labs signāls, kas pozitīvi novērtēts Krievijā, bijusi Valsts prezidenta Valda Zatlera vizīte 9.maija svinībās.

Komentējot iespējamos ekonomiskās sadarbības virzienus un Krievijas uzņēmēju intereses, Primakovs slavēja Latvijas pārtikas industriju, pat uzsverot, ka mīl Latvijas šprotes un "Polijas importētās esot sliktākas nekā Latvijas". Arī "Rīgas piena kombināta" apmeklējums Primakovam izsaucis pozitīvas emocijas.

Kā vēl vienu Krievijas iespējamo interešu objektu Primakovs atzīmēja Rīgas ostu, kurai ir liels izaugsmes potenciāls, tāpat interese esot enerģētikas jomā. Galvenais, lai no abu pušu uzņēmējiem būtu pietiekama ieinteresētība, atgādināja ekspremjers.

Ekonomika

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).