Kampars: Arī "Rīgas siltums" apņēmies sniegt atbalstu maznodrošinātajiem

Arī "Rīgas siltums" ir apņēmies sniegt atbalstu maznodrošinātajiem iedzīvotājiem, līdzīgi kā to darīs AS "Latvenergo", šovakar ārkārtas valdības sēdē atzina ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL).

Kamparam bijusi saruna ar SIA "Rīgas siltums" valdes priekšsēdētāju, kurš jūtoties sociāli atbildīgs un apsolījis sniegt konkrētus atbalsta pasākumus maznodrošinātajiem, kas varētu izpausties atlaižu veidā.

LETA jau ziņoja, ka enerģētikas kompānija AS "Latvenergo" 100 000 maznodrošināto klientu daļēji kompensēs elektrības maksājumus.

Kampars iepriekš informēja, ka tiks izveidotas īpašas identifikācijas kartes, kas paredzēs iespēju bez maksas saņemt 500 kilovatstundas (kWh) elektroenerģijas. Viņš uzsvēra, ka šis ir sociālās solidaritātes solis, lai gaidāmajā ziemā atvieglotu maznodrošinātajām personām kopējo maksājumu slogu.

Šādas kartes tiks izsniegtas sadarbībā ar pašvaldību sociālajiem dienestiem, un tās plānots ieviest no šā gada 1.novembra. Vispirms kartes varēs saņemt garantētā minimālā ienākuma saņēmēji, kā arī trūcīgās ģimenes ar bērniem.

Svarīgākais