Izstrādāta vienota būvdarbu iepirkumu veikšanas kārtība valsts iestādēs

Ar mērķi veicināt būvdarbu publisko iepirkumu labās prakses ieviešanu valsts iestādēs, Ekonomikas ministrija izstrādājusi un šodien, 20.maijā, saskaņošanai nodevusi Ministru kabineta ieteikumu projektu "Ieteikumi būvdarbu konkursa dokumentu izstrādāšanai".

Pašlaik valsts iestādēs nav vienotas būvdarbu konkursa dokumentu izstrādāšanas kārtības. Iepirkumu komisijas būvdarbu publiskajiem iepirkumiem izstrādā pēc formas un satura ļoti atšķirīgus konkursa nolikumus ar nepamatoti augstām un grūti izpildāmām prasībām, kas apdraud godīgu konkurenci valsts iestāžu rīkotajos būvniecības konkursos.

Ieteikumu projektā paredzēts būvdarbu publiskos iepirkumos ieviest vienotu būvdarbu konkursa dokumentu izstrādāšanas kārtību, izmantojot standarta formu, kas radīs vienlīdzīgus nosacījumus būvuzņēmējiem, veicinās godīgu konkurenci, kā arī uzlabos iepirkumu kvalitāti. Nolikuma projekta izstrādāšanā tika izmantoti labās prakses piemēri, ar kādiem strādā inženierkonsultanti būvdarbu līgumos visā pasaulē. Nolikumā lietoti Publisko iepirkumu likuma termini. Iepirkumu nolikuma standarta formas ieviešana valsts iestādēs uzlabos iepirkumu kvalitāti, radīs vienlīdzīgākus nosacījumus būvuzņēmējiem un veicinās godīgu konkurenci būvniecības iepirkumos.

Nolikuma standarta formu izstrādāja Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Iepirkumu uzraudzības biroju un būvniecības profesionālajām sabiedriskajām organizācijām - Latvijas Būvnieku a

Svarīgākais