Oktobrī Latviju apmeklēs kopējā SVF un EK misija

Lai izvērtētu Latvijas valdības padarīto ekonomisko reformu īstenošanā un iepazītos ar 2010.gada valsts budžeta veidošanas gaitu, oktobrī Latvijā ieradīsies Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) un Eiropas Komisijas (EK) kopējā misija.

EK un SVF pagaidām nav vienota viedokļa, par cik nākamgad jāsamazina Latvijas valsts budžeta izdevumi. Taču EK esot noskaņota pozitīvāk par SVF spriedumu, vērtējot Latvijas fiskālo situāciju.

EK norāda, ka oktobra misijas laikā jau būs zināmi Latvijas deviņu mēnešu ekonomikas rādītāji, kas ļaus objektīvāk novērtēt situāciju.

Jau ziņots, ka valdība nākamā gada valsts budžetu Saeimā plāno iesniegt 23.oktobrī, žurnālistus pēc koalīcijas padomes sanāksmes informēja premjers Valdis Dombrovskis (JL).

Dombrovskis iepazīstināja koalīcijas partnerus ar nākamā gada valsts budžeta sagatavošanas grafiku, saskaņā ar kuru šo sestdien, 19.septembrī, notiks pirmā valdības ārkārtas sēde nākamā gada valsts budžeta sagatavošanai.

Finanšu ministrs Einars Repše (JL) iepriekš atzinis: ja nodokļu ieņēmumi nākamgad tiks palielināti par 90 miljoniem latu, tad kopējie valsts budžeta izdevumu samazinājumi būs jāveic 409 miljonu latu apmērā.