"Balticovo" saņēmis Lielbritānijas,Vācijas, Francijas pārtikas kvalitātes sertifikātus

© skanpix

Latvijā lielākais olu ražotājs "Balticovo" saņēmis starptautiskus pārtikas kvalitātes sertifikātus - "BRC" un "IFS", ziņo portāls Bauskas dzīve.

"Šādu sertifikātu saņemšana apliecina uzņēmuma gatavību darbam starptautiskos tirgos ilgtermiņā. Tas apstiprina arī uzticību mūsu ražotā produkta drošumam, kvalitātei un likumībai,"uzsver "Balticovo" valdes priekšsēdētājs Arnis Veinbergs.

"Balticovo" eksportē aptuveni 70% no kopējā saražotā produkcijas apmēra.

Kompānijas "Balticovo" provizoriskais apgrozījums pērn bija 22,5 miljoni latu, kas ir par trim miljoniem latu jeb 13% vairāk nekā 2008.gadā.

"Balticovo" lielākais īpašnieks ir "BCO", kam pieder 95,42% akciju, bet pārējās akcijas pieder vairākām privātpersonām.

"BRC" sertifikātu,kas nepieciešams visām pārtikas produktu ražošanas kompānijām, kuras pārdod pārtikas produktus Lielbritānijā un no kurām britu tirdzniecības tīkli prasa sniegt apliecinājumu par produkta nekaitīguma, kvalitātes un likumības prasību izpildi,izsniedzis Britu mazumtirgotāju konsorcijs.

Savukārt "IFS" ir starptautiskais pārtikas preču standarts, ko izdod Vācijas un Francijas mazumtirgotāju asociācija. Šo sertifikātu saņem kompānijas, kuras ražo pārtikas produktus un kuras pārbauda pārtikas produktu sfērā autorizēti auditori, lai apliecinātu, ka uzņēmuma darbība atbilst pārtikas produktu drošības prasībām.

Svarīgākais