Aptauja: Rīgā darbu atrast daudz grūtāk nekā citviet Eiropā

Rīgā, salīdzinot ar citām Eiropas pilsētām, labu darbu atrast ir daudz grūtāk, liecina jaunākā Eiropas Komisijas socioloģisko pētījumu centra "Eurobarometer" aptauja.

71% Latvijas galvaspilsētas iedzīvotāju uzskata, ka Rīgā nav iespējams atrast labu darbu. Tas ir viens no zemākajiem rādītājiem starp pētījumā apskatītajām Eiropas pilsētām.

Vēl bēdīgāk par Rīgu iespējas atrast darbu tiek vērtētas Palermo, Itālijā, bet vienlīdzīgi ar mūsu valsts galvaspilsētu - Ungārijas pilsētā Miskolčā.

Tikai 8% domā, ka Rīgā iespējams atrast labu darbu. Salīdzinoši par Igaunijas un Lietuvas galvaspilsētām - Tallinu un Viļņu - šādu viedokli pauž 13% iedzīvotāju. Savukārt visvieglāk atrast labu darbu pašu pilsētnieku vērtējumā esot Stokholmā, Kopenhāgenā un Prāgā.

Kopumā par vislielākajām problēmām Latvijas galvaspilsētā tiek minēta darba vietu radīšana, veselības aprūpes un sociālie pakalpojumi.

Saskaņā ar aptauju Latvijas galvaspilsētu, salīdzinot ar citām Eiropas pilsētām, vairāk skar nabadzība. 70% respondentu apgalvo, ka nabadzība ir Rīgas problēma. Vēl augstāks rādītājs jeb 78% ir vien Miskolčā.

Vienlaikus Rīga neatrodas vienā no pēdējām vietām starp Eiropas pilsētām, kurā būtu grūti atrast dzīvesvietu par atbilstošu cenu. 41% pilsētnieku apgalvo, ka Latvijas galvaspilsētā to esot iespējams izdarīt. Visgrūtāk ar dzīvesvietas atrašanu esot Parīzē, bet visvieglāk - Leipcigā. Tāpat Rīga nav starp pilsētām, kas tiek vērtētas kā vienas no piesārņotākajām vai trokšņainākajām Eiropā.

Vairāk nekā puse jeb 54% iedzīvotāju uzskata, ka Rīga ir veselīga vieta, kur dzīvot.

Kopumā aptaujā katrā no 75 pilsētām Eiropas Savienībā, Turcijā un Horvātijā piedalījās aptuveni 500 respondenti. Rīgā aptauja tika veikta no pagājušā gada 30.oktobra līdz 4.novembrim.

Svarīgākais