Lielo nodokļu nemaksātāju saistības pret valsti aprīļa sākumā pārsniegušas 105,89 miljonus latu

Kopumā 144 uzņēmumi un privātpersonas, kuru parādi budžetam pārsniedz 300 000 latu, 1. aprīlī valsts budžetam bija palikuši parādā 105,89 miljonus latu, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) elektroniskajā datubāzē pieejamā informācija.

Šā gada 1. aprīlī lielākā parādniece ar 3,56 miljoniem latu parādu bijusi SIA "Būve Interiors", otrajā vietā ar 2,86 miljonu latu parādu ierindojusies SIA "Madacom", bet trešajā vietā ar 2,64 miljonu latu saistībām pret valsti ierindots Jurijs Šabaļins.

Ceturtajā vietā ar 2,59 miljonu latu parādsaistībām aprīļa sākumā VID ierindojis Guntaru Kramēnu, kuram ar 2,55 miljonu latu saistībām seko Andrejs Danengiršs. Sestajā vietā ar 2,42 miljonu latu parādiem ierindota SIA "Metalex".

Septītajā vietā valsts lielāko nodokļu nemaksātāju sarakstā VID ar 2,16 miljonu latu saistībām ierindojis Ēriku Mingazetdinovu, astotajā vietā bijusi Rita Romašenko, kuras parādsaistības bijušas 2,01 miljons latu, devītajā vietā ar 1,99 miljoniem latu ierindots Agris Krūze, bet desmitajā vietā ar 1,74 miljonu latu saistībām 1.aprīlī bijis Jevgenijs Okss.

Kopumā 26 uzņēmumu un privātpersonu saistības pret valsti aprīļa sākumā pārsniedza viena miljona latu robežu.

Nodokļu parādnieku sarakstā VID ierindojis arī SIA "Interinfo Latvijā", SIA "Varavīksnes nami", SIA "Standart degviela", SIA "FK Rīga", SIA "Zemgales metāls", kā arī SIA "Anoli" uzņēmumu "Rīgas taukvielu kombināts" un citus.

Pēc VID datiem, vairāk nekā 70 no kopumā 144 nodokļu parādniekiem ir fiziskas personas, tostarp uzņēmēji un zemes īpašnieki.

Svarīgākais