Vāks parakstus "Krīzes likuma" projektam

Latvijas Kredītņēmēju apvienība (LAKRA) visā Latvijā rīt, 15. septembrī uzsāks parakstu vākšanu par atbalstu LAKRA izstrādātajam "Krīzes likuma" projektam, kas paredz pastiprinātu kredītņēmēju tiesisko un ekonomisko interešu aizsardzību ekonomiskās krīzes periodā.

Jau augusta beigās LAKRA izstrādāja un nosūtīja visām Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām „Krīzes likuma koncepciju", tomēr līdz šim neviena nav paziņojusi par tās tālāku virzīšanu.

Parakstu vākšana ir LAKRA biedru un atbalstītāju iniciatīva, informē apvienība.

Kredītņēmēji, viņu galvotāji un ģimenes locekļi ar saviem parakstiem vēlas vērst uzmanību uz nepieciešamību pēc likuma, kas noteikti kredītņēmēju un kredītu devēju iespējas aizsargāt savas tiesības un intereses padarītu vienlīdzīgākas. Paraksti, kas tiks savākti "Krīzes likuma" projekta atbalstam, tiks iesniegti Valsts Prezidentam. Saskaņā ar Satversmi arī Valsts prezidents likumprojektu var iesniegt Saeimā.

„Pašlaik kredītiestādēm ir faktiski neierobežotas iespējas izlemt cilvēku likteņus. Tas nav pareizi, tāpēc 15. septembrī - starptautiskajā demokrātijas dienā - atgādināsim valdībai un kredītiestādēm, ka demokrātiskas valsts lielākā vērtība ir brīvi cilvēki," norāda LAKRA valdes priekšsēdētājs Ainārs Gorenko.

Preses konferencē piedalīsies LAKRA valdes priekšsēdētājs A. Gorenko, viena no likumprojekta autorēm, LAKRA konsultante zvērināta advokāte Baiba Didrihsone, LAKRA konsultante sociālās palīdzības jautājumos Anita Gaigale, pirmā fiziskā persona Latvijā, kas uzsākusi maksātnespējas procesu, Jānis Āboliņš, kā arī citi LAKRA konsultanti un aktīvisti.