ES transporta nozares ministri pārrunās aktuālos jautājumus aviācijā

Ārkārtas sanāksme sasaukta, lai klātienē diskutētu par pasākumiem, kā novērst Eijafjadlajegidla vulkāna izvirduma sekas aviācijas nozarē.

Latvija uzskata, ka Eiropas Savienībai būtu nepieciešams izstrādāt vienotus un zinātniski pamatotus kritērijus, kuri aviācijas jomā noteiktu operatīvu un vienveidīgu lēmumu pieņemšanu. Tāpat Latvija akcentē, ka jāturpina sarunas par iespējamo atbalstu tiem gaisa transporta nozares uzņēmumiem, kurus ietekmējis vulkāna izvirdums.

Ņemot vērā ārkārtas situāciju gaisa transporta jomā, kā arī zaudējumus, ko cieš gaisa pārvadātāji, Latvija rosina pārskatīt kopīgos saistošos noteikumus attiecībā uz gaisa pārvadātāja rīcību nepārvaramas varas gadījumos.

Latviju sanāksmē pārstāvēs Patstāvīgā pārstāvja Eiropas Savienībā vietniece, vēstniece Lelde Līce-Līcīte, Satiksmes ministrijas Eiropas Savienības lietu koordinācijas nodaļas vadītāja Elīna Šimiņa-Neverovska un Civilās aviācijas aģentūras direktors Māris Gorodcovs.

Nākamā plānotā Eiropas Savienības Transporta, telekomunikāciju un enerģētikas Ministru padomes sēde notiks 2010. gada 31.maijā, kurā tiks skatīti telekomunikāciju jautājumi. Savukārt, 2010. gada 24.jūnija padomes sanāksmē diskutēs par transporta jautājumiem.