Aicina uz diskusiju par mazo uzņēmumu lomu ekonomikas atveseļošanā

Portāls Nekrize.lv šoruden sāk regulāru apaļā galda diskusiju rīkošanu par dažādām sabiedrībā īpaši aktuālām tēmām un to reāliem risinājumiem pašreizējā ekonomiskajā situācijā.

Pirmā diskusija - par mazo uzņēmumu lomu ekonomikas atveseļošanā - norisināsies jau šo trešdien, 16.septembrī plkst. 11.30 Reval Hotel Latvija.

Diskusijas organizatori norāda, ka pēdējā laikā bieži tiek runāts par iespēju un nepieciešamību kvalificētiem bezdarbniekiem, līdzšinējiem darba ņēmējiem un vienkārši aktīviem cilvēkiem ar oriģinālām un dzīvotspējīgām idejām dibināt jaunus mazos uzņēmumus, kuriem attiecīgi būs viena no vadošajām lomām ekonomikas atveseļošanā. Tomēr sniegt šādu norādi valstiskā līmenī ir vieglāk nekā to īstenot, ja cilvēkam nav iepriekšējas pieredzes uzņēmējdarbībā.

Apaļā galda diskusijā tiks spriests par iespējām, kādas pašreizējiem topošajiem uzņēmējiem ir pieejamas, kā arī - par šķēršļiem, ar kuriem daudzi sastopas to īstenošanā.

Ekonomika

Nākamgad plānots paaugstināt akcīzes nodokli degvielai, bezalkoholiskajiem un alkoholiskajiem dzērieniem, kā arī paredzēta akcīzes nodokļa paaugstināšana tabakas izstrādājumiem no 2027.gada, teikts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajos un saskaņošanai iesniegtajos grozījumos likumā "Par akcīzes nodokli".