Saeima "pratinās" Jaunzemi-Grendi par mājieniem politiķu korupcijas jautājumā

© publicitātes

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti šodien tiksies ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadību (LTRK), lai skaidrotu, cik reāls pamats ir izteikumiem plašsaziņas līdzekļos par iespējamu korupciju likumdošanas procesā.

"Izteiktie apvainojumi ir ļoti smagi un tiešā veidā skar Tautsaimniecības komisiju, kura skata visas uzņēmējiem būtiskās likumu izmaiņas. Grūti iedomāties, ka kāds savtīgos nolūkos varētu ietekmēt komisijas darbu, jo visi lēmumi tiek pieņemti plašās diskusijās. Tomēr, ja šāda informācija ir izskanējusi, vēlamies faktus uzzināt no pirmavotiem," skaidro komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (TP). "Ja informācija apstiprināsies, jāmaina Saeimas komisijas darba sistēma, ja ne - jāizbeidz spekulācijas par šo tēmu."

Komisijas sēdē aicināta piedalīties LTRK valdes priekšsēdētāja Žaneta Jaunzeme-Grende un LTRK prezidents Andris Bērziņš.

Kā jau ziņots Žaneta Jaunzeme-Grende publiski izteikusi viedokli, ka visi uzņēmēji labi zinot tos cilvēkus, kuri ir partiju "melnās kases" turētāji un kuriem ir jāsamaksā, lai kādu uzņēmējiem svarīgu jautājumu atbalstītu parlaments.

Ekonomika

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).