Nabadzības dēļ atceļ skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku atklāšanas pasākumu [papildināta]

© Elmārs Rudzītis, f64

Ņemot vērā ekonomisko situāciju valstī un X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pasākumu izmaksas, tiek atcelts svētku atklāšanas pasākums 11.novembra krastmalā, šodien nolēma valdība.

Svētku atklāšanas pasākums notiks VEF Kultūras pilī.

Ekonomiskās krīzes dēļ ir mainītas arī svētku pasākumu norišu vietas - mūsdienu deju koncerti no starptautiskā izstāžu centra "Ķīpsala" tiek pārcelti uz Rīgas Kongresu namu, bet Bērnu simfonisko orķestru koncerts no Lielās ģildes tiek pārcelts uz Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju.

Tāpat nolemts samazināt svētku norišu dienu skaitu Rīgā. Svētku pasākumu norises ir plānotas no 6.jūlija līdz 11.jūlijam, lai arī sākotnēji bija plānots, ka svētki sāksies jau 2.jūlijā.

Šodien valdība noteica arī X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku biļešu cenas, kas būs no viena lata līdz 20 latiem, saskaņā ar katra pasākuma programmu, pasākuma norises vietu, skatītāju ietilpību konkrētajā svētku norises vietā un biļešu pieprasījumu. Daudzus pasākumus varēs apmeklēt bez maksas, bet svētku pasākumu ģenerālmēģinājumos ieejas biļetes maksās no viena līdz trīs latiem.

Tautas partija ir neizpratnē par valdības šodienas lēmumu atcelt tradicionālo Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku atklāšanas koncertu Daugavas krastmalā, pārcelt citu pasākumu norises vietas, kā arī saīsināt svētku norises laiku. "Mēs aicinām valdību un jo īpaši izglītības ministri Tatjanu Koķi (ZZS) un kultūras ministru Intu Dālderi pildīt solījumus un pārskatīt šo lēmumu," teikts TP izplatītajā paziņojumā.

TP atgādina, ka, vēl esot valdībā un strādājot pie valsts budžeta 2010. gadam, TP iesniedza priekšlikumu piešķirt papildus finansējumu 300 000 latu apmērā Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku nodrošināšanai. TP priekšlikums paredzēja par šādu summu samazināt finansējumu Valsts kancelejai, likvidējot funkciju dublēšanos ar Tieslietu ministriju. Toreiz Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) un izglītības ministre Tatjana Koķe (ZZS) esot aicinājuši atsaukt šo priekšlikumu, solot, ka tiks rasts finansējums un svētku norise netiks apdraudēta.

Šodienas valdības lēmums liecina, ka koalīcijas partneri ir melojuši ne vien TP kā koalīcijas partnerei, bet arī visiem tiem jauniešiem, kas, gatavojoties svētkiem, piedalās koru un deju kolektīvu skatēs visā Latvijā.

Svarīgākais