Gulbenes alus darītava meklē pircēju vai sadarbības partneri

Gulbenes alus darītava meklē pircēju vai sadarbības partneri, kurš uzņēmumā būtu gatavs ieguldīt investīcijas, - liecina internetā izplatītais SIA "Gulbenes alus darītava" paziņojums.

Kā pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Māris Zaņģis, pašlaik produkcijas ražošanas Gulbenes alus darītavā nenotiek. Tā tika pārtraukta pagājušā gada sākumā. Rūpnīcai bija pieteicies pircējs, un darījuma summa tika plānota 600 000 latu. Vēlāk viņam radās problēmas ar naudu, ražošana tika apturēta, bet pērn jūnija mēnesī potenciālais pircējs no domas par rūpnīcas pirkšanu atteicās pilnībā.

Kā informē Zaņģis, ražošana netika atsākta. Pagājušajā gadā rūpnīcā tika saražots maz un līdz maijam tika iztirgots viss iepriekš saražotais. Taču rūpnīca joprojām ir spējīga ražot, tā ir apgādāta ar iekārtām un arī darbaspēks Gulbenē ir pieejams. Uzņēmuma darbību varētu atjaunot mēneša laikā.

Uzņēmuma darbības laikā tika saražotas 60 tonnas produkcijas mēnesī ar uzņēmuma iekārtu kopējo jaudu 120 tonnas mēnesī. Pēc uzņēmuma darbības atsākšanas būtu vēlams investēt aptuveni 100 000 latu pildīšanas iekārtu iegādei.

Gandrīz katru nedēļu rūpnīcas īpašnieki tiekas ar interesentiem un pārrunā iespējamo sadarbību, taču konkrēta pircēja vai investora rūpnīcai vēl nav. Par rūpnīcu prasītā summai no 900 000 latu pašlaik samazināta līdz 300 000 latu. Gulbenes alus darītavai pieder alus preču zīmes "Vidzemes", "Barona", "Vecais draugs" un "Arnolds".

Alus darītava dibināta 1811.gadā un atrodas Gulbenes pilsētas teritorijā 175 kilometru attālumā no Rīgas un 70 kilometru attālumā no Krievijas robežas. Kompānijas īpašumā esošā teritorija ir trīs hektāri zemes un 12 500 kvadrātmetri telpu.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Gulbenes alus darītava" 50% pieder Mārim Zaņģim, bet otri 50% Dainim Zaņģim. Abiem īpašniekiem šis nav vienīgais bizness. Rūpnīcu viņi iegādājās 2006.gadā.

Alus darītavai ir parādsaistības aptuveni 100 000 latu apmērā. Tās ietver parādsaistības pret banku, piegādātājiem un nenomaksātos nodokļus.

Svarīgākais