Atcelta Latvijas delegācijas došanās uz PB un SVF sanāksmi Vašingtonā

Aviosatiksmes problēmu dēļ ir atcelta vairāku Latvijas delegācijas pārstāvju dalība Pasaules Bankas (PB) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) pavasara sanāksmē Vašingtonā laikā no 22.aprīļa līdz 27.aprīlim, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja vietnieks Aleksis Jarockis.

Uz ASV nedosies Finanšu ministrijas un Valsts kases vadība, bet Latvijas Bankas vadība vēl mēģinot nokļūt ASV. Skaidrs, ka Latviju sanāksmē pārstāvēšot PB Ziemeļu un Baltijas valstu biroja padomniece Ingūna Dobrāja.

Iepriekš bija plānots, ka uz ASV dosies finanšu ministrs Einars Repše (JL), Finanšu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis, Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš, kā arī pārstāvji no Latvijas Bankas un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas.

Sanāksmes mērķis ir izskatīt abu institūciju svarīgākos jautājumus un institūciju darbības aktualitātes. Sanāksmes laikā bija plānotas gan daudzpusējas PB un SVF dalībvalstu sanāksmes, gan arī divpusēja Latvijas pārstāvju un PB/SVF vadības tikšanās. Tāpat bija iecerēti semināri un diskusijas par svarīgiem pasaules ekonomikas jautājumiem.

Kā ziņots, arī šodien no starptautiskās lidostas "Rīga" lidojumi uz populārākajiem maršrutiem Skandināvijā un Lielbritānijā vulkāna pelnu dēļ, visticamāk, netiks atsākti, biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja Civilās aviācijas aģentūras direktora vietnieks un Aeronavigācijas daļas vadītājs Māris Čerņonoks.

Vienlaikus viņš atzina, ka starptautiskā lidosta "Rīga" lidojumiem ir atvērta un nav pazīmju, ka varētu to slēgt.

Vakar starptautiskā lidosta "Rīga" apkalpoja aptuveni 30% no ikdienā ienākošajiem un izejošajiem reisiem.

Jau ziņots, ka 15.aprīlī Īslandē izvirda vulkāns Eijafjadlajegidla, kas paralizēja Eiropas aviosatiksmi un radīja sabiedrības bažas par pelnu kaitīgo ietekmi uz vidi.