Vulkāna izvirduma radītie gaisa satiksmes traucējumi lidostai "Rīga" nes 200 000 latu zaudējumus

Starptautiskās lidostas "Rīga" negūtie ienākumi vulkāna izvirduma izraisīto gaisa satiksmes traucējumu dēļ, provizoriski rēķinot, patlaban sasnieguši 190 000 latu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja lidostas preses sekretārs Mārtiņš Langrāts.

Kā ziņots, vulkāna izvirdums Īslandē radījis milzīgu pelnu mākoni, kā dēļ četru dienu laikā visā Eiropā atcelti 63 000 reisu.

Joprojām gaisa telpu pilnībā vai daļēji slēgušas aptuveni 30 valstis, tādējādi aptuveni 6,8 miljoni pasažieru spiesti ilgstoši gaidīt ziņas par situācijas uzlabošanos vai mainīt savus ceļošanas plānus, liecina Starptautiskās Lidostu padomes apkopotā informācija.

Noteiktie ierobežojumi kopumā paralizējuši 313 lidostas, tostarp lidostu "Rīga".

Starptautiskajā lidostā "Rīga" gaisa satiksme komerciālajiem regulārajiem reisiem būs slēgta līdz pirmdienas plkst.18.

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" arī paziņojusi, ka atcēlusi paredzētos lidojumus no Rīgas līdz pirmdienas plkst.18, vienlaikus kompānija brīdina, ka lidojumi, iespējams, tiks atcelti arī pēc plkst.18. Savukārt lidsabiedrība "Ryanair" Īslandes vulkāna izvirduma radītā pelnu mākoņa dēļ līdz trešdienai, 21.aprīlim, atcēlusi reisus Eiropā, tostarp Baltijas valstīs.

Ekonomika

Seniori šonedēļ sāk saņemt indeksētās pensijas, un šogad vecuma pensiju indeksācijā ir piemēroti dažādi indeksi, kas atkarīgi no cilvēka uzkrātā apdrošināšanas stāža. Jo lielāks apdrošināšanas stāžs, jo lielāks indekss tiks piemērots un lielāku vecuma pensijas pieaugumu cilvēks sagaidīs.

Svarīgākais