Gada deflācija martā - 3,9%

Šā gada martā salīdzinājumā ar iepriekšējā gada martu patēriņa cenas samazinājās par 3,9%, tai skaitā precēm - par 3,1%, bet pakalpojumiem - par 6%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes informācija.

Vidējais patēriņa cenu līmenis 12 mēnešos, salīdzinot ar iepriekšējiem 12 mēnešiem, ir palielinājies par 0,3%.

Šā gada pirmajos trīs mēnešos cenas pavisam ir pieaugušas par 0,6%. 2009.gadā cenu pieaugums attiecīgajā laikā posmā bija 3,5%.

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka vidējais patēriņa cenu līmenis 2010.gada martā, salīdzinot ar 2010.gada februāri, palielinājās par 0,5%. Precēm cenas pieauga par 0,7%, bet pakalpojumiem - samazinājās par 0,1%. 2009.gada martā, salīdzinot ar 2009.gada februāri, vidējais patēriņa cenu līmenis palielinājās par 0,2%.

Ekonomika

Aptuveni divās trešdaļās apdzīvoto vietu, kur siltumapgādi nodrošina regulēti pakalpojumu sniedzēji, siltumenerģijas tarifi oktobrī būs zemāki nekā gadu iepriekš, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) apkopotie dati. SPRK ik nedēļu saņem siltumenerģijas tarifus vērtēšanai, tostarp ir komersanti, kuriem tarifs mainās vairākas reizes gadā. Oktobrī zemāki tarifi spēkā stāsies 34 komersantiem, bet septiņiem – pieaugs, informē SPRK.