Zviedru analītiķis: Baltijas valstis iet savu ceļu cīņā pret krīzi

Baltijas valstis cīņā pret ekonomisko krīzi iet katra savu ceļu, kas atšķiras no ekonomistu standarta receptēm, sarunā ar biznesa portālu «Nozare.lv» atzina zviedru investīciju fondu kompānijas "East Capital" galvenais ekonomikas analītiķis Markuss Svedbergs.

Par to ziņo portāls apollo.

"Baltijas valstis ir izvēlējušās pašas savu ceļu. Makroekonomikas speciālisti pasaulē ir stāstījuši visu trīs valstu finanšu ministriem un centrālajām bankām, kas, viņuprāt, būtu jādara. Ekonomistiem, sevišķi tiem, ar ko tiekos Londonā, ir skaidrs - jādevalvē!" norādījis M. Svedbergs.

Tomēr, viņaprāt, visas trīs valstis ir izvēlējušās ekonomisko politiku, kas atšķiras no šīs formulas.

"Igaunija cenšas pāriet uz eiro, Latvija veic iekšējo devalvāciju ar Starptautiskā Valūtas fonda un Eiropas Savienības palīdzību, Lietuva vēršas eiroobligāciju tirgū, lai segtu budžeta iztrūkumu. Visi paņēmieni, šķiet, darbojas samērā labi. Trīs dažādas valstis, trīs dažādas stratēģijas, bet neviena nav tāda, ko ieteiktu ekonomisti," uzsvēris eksperts.

Ekonomika

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais