Bezdarbnieki aktīvi iesaistās pašvaldību piedāvātajos darbos

Šobrīd darba praktizēšanas pasākumā pašvaldībās iesaistīti jau aptuveni 700 bezdarbnieku.

Pirmdien darbu uzsāks vēl vairāk nekā 120 bezdarbnieki, bet 11 229 bezdarbnieki jau izteikuši vēlmi piedalīties darba praktizēšanā pašvaldībās.

Līgumus NVA par pasākuma īstenošanu jau noslēgusi ar 24 pašvaldībām, bet līdz nākamās nedēļas beigām plānots noslēgt vēl vismaz 30 līgumus.

Jau ziņots, ka bezdarbniekiem, kas tiks iesaistīti pasākumā, par pilna laika darba praksi (40 stundas nedēļā) ik mēnesi tiks maksāta stipendija 100 latu apmērā. Bezdarbnieka statuss tiks saglabāts, un nodokļu maksājumi, kā arī sociālās apdrošināšanas iemaksas no stipendijas summas netiks veiktas.

Bezdarbnieka kopējais dalības ilgums pasākumā nevarēs pārsniegt sešus mēnešus gada laikā, taču gada laikā bezdarbnieks varēs rindas kārtībā piedalīties pasākumā arī atkārtoti. Sabiedrībai derīgos, mazkvalificētos darbos pašvaldībās NVA plāno no 2009.gada septembra līdz 2010.gada beigām iesaistīt vismaz 38 000 bezdarbnieku, tajā skaitā jau šogad - 17 500.

Darba prakses vietām jābūt izveidotām pašvaldībā vai pašvaldību aģentūrās, bet tās nedrīkst būt pašvaldību uzņēmumos. Ja bezdarbnieka darba praktizēšanas vieta tiek iekārtota iepriekš pastāvējušā darba vietā, tad darba attiecībām ar darbinieku, kas agrāk tika nodarbināts šajā darba vietā, ir jābūt pārtrauktām vismaz četrus mēnešus, pirms tiek parakstīts līgums ar NVA. Bezdarbnieki nevar būt nodarbināti ar uzņēmējdarbību saistītajos darbos. Darba praktizēšanai nedrīkst būt komerciāli nolūki, tai jāsniedz labums sabiedrībai.

Bezdarbnieki, kuri nesaņem bezdarbnieka pabalstu un vēlas strādāt darba prakses vietās pašvaldībās, tiek aicināti savā NVA filiālē pieteikties dalībai pasākumā.

Svarīgākais