Pētījums: Vairāk kā puse iedzīvotāju atbalsta Gaismas pils atklāšanu līdz 2014. gadam

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība norāda: tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūra "TNS Latvija" pētījums atklājis, ka 53% Latvijas iedzīvotāju, kam ir viedoklis par LNB būvniecību, atbalsta būvniecības darbu pabeigšanu, lai jau 2014. gadā ēka varētu funkcionēt un uzņemt Latvijas iedzīvotājus un tūristus.

Īpaši augsts atbalsts LNB jaunās ēkas nodošanai sabiedrības rīcībā līdz 2014.gadam novērots latviešu vidē - 65% ir latvieši vai latviešu valodā runājošie iedzīvotāji. Savukārt 47% iedzīvotāju aptaujā norādīja, ka pilnībā vai drīzāk neatbalsta būvniecības darbu pabeigšanu līdz noteiktajam termiņam.

Vairākums to Latvijas iedzīvotāju, kam ir viedoklis par Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) būvniecību, uzskata, ka jaunā ēka Latvijas iedzīvotājiem un tūristiem jāatklāj līdz 2014.gadam, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta. Tas nozīmē, ka Gaismas pils būvniecība jāpabeidz līdz 2012.gada beigām.

Aģentūra "TNS Latvia" aptauju veica laikā no šā gada 23.marta līdz 25.martam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 900 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

4.ceturksnī, līdz ar to nebūs pilnvērtīgi nodrošināta Rīgas kā Eiropas Kultūras galvaspilsētas 2014.gadā pārstāvniecība.

Svarīgākais