Sociālie partneri uzskata, ka nodokļu ieņēmumu plāns netiek izpildīts

Pretēji valdības uzskatam, ka nodokļu ieņēmumu plāns tiek izpildīts, valdības sociālie partneri norāda, ka "tas nebūt tā nav", šodien Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) rīkotajā diskusijā par Latvijas ekonomiskās konkurētspējas atjaunošanu apgalvoja sociālo organizāciju pārstāvji.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) diskusijā norādīja, ka nodokļu ieņēmumi atbilst plānam. Pievienotās vērtības nodokļa (PVN) plāns pat tiekot pārpildīts, turpretī ieņēmumi par akcīzes nodokli tabakas izstrādājumiem netiek iekasēti, kā plānots.

Ministru prezidenta optimistiskajai ziņai iebilda Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis, informējot, ka pašvaldību budžets iedzīvotāju ienākumu nodokļos (IIN) iekasējis vien 92%, kas liecina, ka plāns netiek pildīts.

Savukārt Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Pēteris Krīgers norādīja, ka PVN ieņēmumu plāna izpildīšana, bet IIN neizpildīšana liecina, ka nauda valstī esot, bet tā "iet pa nelegāliem ceļiem".

"Acīmredzot darba devēji un darba ņēmēji vienojas, ka kopīgi apkāsīs valsti," sacīja Krīgers.

Kā ziņots, šodien "Islande Hotel" telpās Rīgā, Ķīpsalas ielā 20, notika ikgadējā LDDK biedru sapulce, kas vienkopus pulcēja 58 nozaru asociāciju un 91 uzņēmuma pirmās personas. Biedri iepazinās ar LDDK stratēģijas īstenošanas rezultātiem 2009.gadā, apstiprināja 2010.gada rīcības plānu, diskutēja par Latvijas ekonomikas konkurētspējas atjaunošanu un vienojās par Latvijas enerģētikas un vides politikas prioritārajiem darbības virzieniem 2010.gadā, dibinot LDDK Enerģētikas un vides platformu.

Svarīgākais