Nodokļu nemaksātāju saistības pret valsti marta sākumā pārsniegušas 102,35 miljonus latu

Kopumā 137 uzņēmumi un privātpersonas, kuru parādi budžetam pārsniedz 300 000 latu, 1.martā valsts budžetam bija palikuši parādā 102,35 miljonus latu, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) elektroniskajā datubāzē pieejamā informācija.

Šā gada 1.martā lielākā parādniece ar 3,52 miljoniem latu parādu bijusi SIA "Būve Interiors", otrajā vietā ar 2,83 miljonu latu parādu ierindojusies SIA "Madacom", bet trešajā vietā ar 2,66 miljonu latu saistībām pret valsti ierindots Jurijs Šabaļins.

Ceturtajā vietā ar 2,58 miljonu latu parādsaistībām marta sākumā VID ierindojis Guntaru Kramēnu, kuram ar 2,53 miljonu latu saistībām seko Andrejs Danengiršs. Sestajā vietā ar 2,39 miljonu latu parādiem ierindota SIA "Metalex".

Septītajā vietā valsts lielāko nodokļu nemaksātāju sarakstā VID ar 2,15 miljonu latu saistībām ierindojis Ēriku Mingazetdinovu, astotajā vietā bijusi Rita Romašenko, kuras parādsaistības bijušas 1,99 miljoni latu, devītajā vietā ar 1,99 miljoniem latu ierindots Agris Krūze, bet desmitajā vietā ar 1,37 miljonu latu saistībām 1.martā bijis Jevgenijs Okss.

Kopumā 26 uzņēmuma un privātpersonas saistības pret valsti marta sākumā pārsniedza viena miljona latu robežu.

Nodokļu parādnieku sarakstā VID ierindojis arī SIA "Standart degviela", kā arī SIA "Anoli" uzņēmumu "Rīgas taukvielu kombināts" un citus.

Pēc VID datiem, vairāk nekā 70 no kopumā 137 nodokļu parādniekiem ir fiziskas personas, tostarp zināmi uzņēmēji un zemes īpašnieki.

Svarīgākais