Pētīs iespējas veidot kopīgu Baltijas valstu aviokompāniju

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas satiksmes ministri vienojušies izanalizēt iespējas veidot kopīgu Baltijas valstu aviokompāniju.

Šāda ideja vakar, 9.septembrī, izteikta Baltijas valstu transporta ministru ikgadējā sanāksmē, kas notika Palangā, Lietuvā.

"Ideja nav jaunums, tomēr tai nepieciešams aktualizēts, uz biznesa pamatiem balstīts izvērtējums. Savulaik, 1994.-1995.gadā, jau tika pētītas iespējas veidot vienotu aviokompāniju, notika pārrunas starp "Scandinavian Airlines System" (SAS) un trīs Baltijas valstīm, tomēr Igaunijas un Lietuvas puses šo ieceri noraidīja, tā iemesla dēļ Latvija kopīgi ar SAS izveidoja "airBaltic"," atgādina satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK).

Amatpersonas vienojās, ka sākotnēji pārrunās valstu līdzdalības nepieciešamību un iespējas veidot kopīgu aviokompāniju, bet pēc tam izpētīs iespējamos sadarbības modeļus un to ekonomisko pamatotību.

Gerhards, Lietuvas transporta ministra pienākumu izpildītājs Eliģijs Mašulis un Igaunijas ekonomikas un komunikāciju ministrs Juhans Parts vakar diskutējuši arī par citām aviācijas jomas tēmām - nepieciešamību pastiprināt valstu sadarbību gaisa transporta jomā, nodrošināt godīgu un vienlīdzīgu konkurenci Baltijas tirgū, apmainīties ar informāciju par valsts sniegto atbalstu lidostām un aviokompānijām.

Gan vakar Palangā, gan šodien Rīgā ministri pārrunājuši arī citus aktuālos transporta nozares jautājumus.

Svarīgākais