Moody’s: Latvijas politiskais satricinājums neietekmēs reitingu

Politiskajām kaislībām Latvijā nav ietekmes uz kredītu kvalitāti un valsts patlaban labāk tiek galā ar savām fiskālajām problēmām nekā pirms gada, uzsver starptautiskā reitingu aģentūra Moody’s.

Tā ziņo portāls db.lv

"Poltiskā nestabilitāte jebkurā valstī jebkurā gadījumā nekad nav laba, skatoties no kredītreitingu viedokļa, taču patlaban mums šķiet, ka valsts to var labāk izturēt nekā pirms gada," teikts paziņojumā.

Premjerministram Valdim Dombrovskim varētu nākties iztikt ar mazākuma valdību līdz oktobrī gaidāmajām vēlēšanām, lai gan viņš meklē atbalstu opozīcijas partijās.

"Viņu rīcībā ir ļoti lieli finansiālie atbalsti, kas nebija pirms gada," sacījis Moody’s analītiķis Kenets Orhards.

Moody’s ir vienīgā reitingu aģentūra, kura saglabājusi Latviju investīciju klasē, piemērojot zemāko tās līmeni Baa3.

"Mums joprojām ir negatīvs skats uz reitingu. Mēs bažījamies par ekonomikas attīstību, īpaši par iekšzemes pieprasījuma korekciju un eksporta atgūšanos. Mēs uztraucamies par restrukturizāciju, kas notiek banku sistēmā un privātā parāda sektorā," uzsvēris eksperts.

Viņš norādīja, ka lielākā daļa izmaiņu, ko Latvijas amatpersonas ir apsolījušas aizdevējiem veikt šajā gadā, ir vairāk administratīvas nekā politiskas, un pat ja tās netiks pilnībā izpildītas, SVF un Eiropas Komisija visdrīzāk varētu pret to izturēties ar elastīgu pieeju, kā to darīja Rumānijas gadījumā.

Svarīgākais