Latvijas uzņēmēji piedalās starptautiskajā nekustamo īpašumu izstādē

Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers un uzņēmēji šī gada 16.-19.martā piedalās starptautiskajā nekustamo īpašumu izstādē MIPIM 2010 Kannās (Francijā).

Izstādē tiek prezentēta Rīgas ekonomiskā un uzņēmējdarbības vide, kā arī konkrēti projekti, parādot, ka uzņēmējdarbība pilsētā notiek un ka ir daudz iespēju savstarpējiem sadarbības projektiem, turklāt Rīgā aizvien ir pieejami kvalitatīvi pakalpojumi nekustamo īpašumu un citās jomās.

Rīgas dalība MIPIM 2010 ir ļoti būtiska, jo īpaši ņemot vērā esošo ekonomisko situāciju un tās ietekmi uz Rīgas tēlu. Ir novērots, ka ir daudz negatīvas informācijas starptautiskajā uzņēmēju vidē, kas bieži vien ir neprecīza vai neatbilst patiesībai. Šis apstāklis ievērojami apgrūtina biznesa kontaktus. Līdz ar ko ir nepieciešams aktīvi izplatīt aktuālu un precīzu informāciju par pilsētu gan MIPIM 2010, gan piedaloties citos starptautiskos forumos.

Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers un Rīgas domes pārstāvji MIPIM 2010 izstādes laikā piedalīsies vairākos pasākumos: šodien, 16.martā tiks prezentēts Baltijas īpašumu tirgus pārskats, 17.martā notiks Rīgas un Frankfurtes pie Mainas pilsētu pašvaldību vadības atbalsta dokumenta Starptautiskā izstāžu un konferenču centra būvniecībai Rīgā svinīga parakstīšana, 18.martā tiks organizēts seminārs „Doing Business in RIGA 2010” par uzņēmējdarbības iespējām Rīgas pilsētā, kā arī katru izstādes dienu notiks Rīgas stenda projektu prezentācijas.

Rīgas stends ir 72 m2 liels un tajā tiek prezentēti šādi projekti: Ziemeļu transporta koridors (Rīgas dome), Torņakalna administratīvais un izglītības centrs (Rīgas dome), Rumbula (Rīgas Pilsētbūvnieks), Lucavsala (Rīgas pilsētbūvnieks), Skanstes biznesa centrs (Merks), Kaivas tirdzniecības parks (Domuss), Galleria Riga (Galeria Concept), Podgrags (Rietumu banka), Ezerparks (New Europe) u.c.

Rīgas pilsētas un partneru dalību starptautiskajā nekustamo īpašumu izstādē MIPIM 2010 ir atbalstījusi Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja pagājušā gada nogalē. Rīgas domes finansējums ir 33 554 Ls (stenda vietas īre), partneru līdzfinansējums – 34 000 Ls (stenda izveide, izdales materiāli, pasākumi).

MIPIM tiek uzskatīta par lielāko, autoritatīvāko un reprezentablāko investīciju forumu pasaulē. Svarīgais notikums nekustamo īpašumu, arhitektūras un būvniecības jomā uz četrām dienām pulcina nopietnākos pasaules nekustamo īpašumu tirgus dalībniekus – sākot no teritoriju attīstības koncepciju izstrādātājiem līdz pat investoriem un projektu lietotājiem. 2009. gadā izstādē piedalījās vairāk kā 17 000 pasaules nekustamo īpašumu tirgus dalībnieki no vairāk nekā 80 valstīm. Tai skaitā 3 575 investori un 418 pašvaldību pārstāvji, kā arī baņķieri, būvnieki, arhitekti u.c.

Rīgas pilsētas partneri 2010.gada MIPIM gadatirgū ir: SIA Merks, SIA Domuss, SIA Galeria Concept, SIA „REM PRO”, SIA Rīgas pilsētbūvnieks, AS Rietumu banka, SIA „Resolution Latvia”, SIA „NAIBALTIC”, ZAB „BDO Zelmenis & Liberte”, SIA „HOME”, SIA „New Europe”, SIA „Nira Fonds”, SIA „CG Investīcijas”, SIA „Latio”.

Svarīgākais