Spriedumu "Elvi grupas" maksātnespējas lietā tiesa pasludinās 22. martā

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa šodien izskatījusi pēc SIA "Alfa Development" pieteikuma ierosināto zīmola "Elvi" īpašnieces tirdzniecības kompānijas SIA "Elvi grupa" maksātnespējas lietu, bet spriedumu tajā plānots pasludināt 22. martā plkst. 14.

Kā ziņots, "Elvi grupas" pieteikums noteikt uzņēmumam ārpustiesas tiesisko aizsardzību 3.februārī noraidīts, un šis lēmums nav pārsūdzams.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja "Elvi grupas" sabiedrisko attiecību vadītāja Vineta Grigāne, saistībā ar straujo tirgus lejupslīdi un ekonomiskās situācijas pasliktināšanos, kuras dēļ ļoti sarukusi pirktspēja, ir pieaudzis nodokļu slogs gan privātpersonām, gan uzņēmumiem, tādēļ "Elvi grupa" pieņēmusi lēmumu izmantot ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesu.

Tas ticis darīts, lai aizsargātu kreditoru kopuma intereses, saglabātu un attīstītu esošo biznesu.

Grigāne norādīja, ka "Elvi grupa" kā Latvijas uzņēmums, kura bizness koncentrējas tikai šajā valstī, ir ļoti atkarīga no mūsu valsts ekonomiskajiem procesiem, nodokļu politikas un valstiskajām norisēm, jo "mūsu biznesā patlaban nav iespēju meklēt eksporta tirgus, nav citu valstu uzņēmumu finansiālo garantiju, kā dēļ esam nonākuši situācijā, kad uzņēmuma darbības turpināšanai jālūdz ārpustiesas tiesiskā aizsardzība, jo radušos saistību nokārtošanai nepieciešams ilgāks laika periods".

Veikalu tīkla ikdienas darbības rezultāti pierāda, ka bizness ir dzīvot un attīstīties spējīgs, taču pilnīgai visu finanšu saistību nokārtošanai nepieciešams laiks, tādēļ uzņēmums ir izšķīries par šo soli.

Ārpustiesas tiesiskā aizsardzība, pēc Grigānes teiktā, ir labs veids, kā uzņēmumiem, kas nonākuši finanšu grūtībās, nokārtot savas saistības un turpināt sekmīgu darbu, no kā ieguvēji būs visi - gan klienti, gan kreditoru kopums.

Ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna īstenošanas termiņš ir divi gadi, un šis periods nekādi neietekmēs veikalu tīkla darbību.

LETA jau ziņoja, ka 2009.gada 27.novembrī Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa noraidīja AS "Talsu piensaimnieks" pieteikumu atzīt "Elvi grupu" par maksātnespējīgu.

SIA "Elvi grupa" ir Latvijā vienīgais franšīzes devējs pārtikas mazumtirdzniecībā. 2000.gadā tika pieņemts lēmums izveidot veikalu tīklu pēc franšīzes principa, piesaistot veiksmīgus vietējos mazumtirgotājus.

"Elvi grupa" Uzņēmumu reģistrā reģistrēta 2001.gadā, un, pēc Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" datiem, tirdzniecības kompānijas "Elvi grupa" apgrozījums 2008.gadā sasniedza 24 miljonus latu, kas ir par 12,3% vairāk nekā 2007.gadā, kad šis rādītājs bija 21,37 miljoni latu.

"Elvi grupas" peļņa 2008.gadā sasniedza 238 197 latus, kas ir par 36,5% vairāk nekā 2007.gadā, kad kompānija nopelnīja 174 480 latus.

"Elvi" veikali strādā pēc franšīzes principa, veikalu īpašniekiem nodrošinot preču loģistiku, vienotu mārketingu, iepirkumu, informācijas tehnoloģiju sistēmu, konsolidētos līgumus, dažādas citas priekšrocības un spēcīgu, uz patērētājiem vērstu zīmolu. "Elvi" tradicionāli sadarbojas ar vietējiem zemniekiem un ražotājiem, tādējādi piedāvājot pircējiem tuvējā apkaimē ražotus produktus.

Kopumā veikalu tīkla "Elvi" apgrozījums 2008.gadā sasniedza 127 miljonus latu, kas ir par 16,8% vairāk nekā gadu iepriekš. "Elvi" kopējais apgrozījums 2007.gadā sasniedza 108 miljonus latu, kas bija par 40% vairāk nekā gadu iepriekš.

Kā liecina "Firmas.lv" datubāze, pa 50% SIA "Elvi grupa" kapitāldaļu pieder Imantam Rendeniekam un Kasparam Bergmanim

Ekonomika

Labklājības ministrijas eksperti aprēķinājuši, cik valsts budžetam izmaksātu pensiju indeksācija šogad un cik tā izmaksās nākamruden, turklāt aprēķinos ņemts vērā, vai un kādas izmaiņas varētu sagaidīt pensijas.