Akceptē IeM ieceri tērēt 0,9 miljonus latu no materiālajām rezervēm formastērpu iegādei

Ministru kabineta komiteja šodien akceptēja Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavoto valdības rīkojuma projektu, kas paredz atļaut Nodrošinājuma valsts aģentūrai šogad izlietot 890 059 latus no uzkrātajiem valsts materiālo rezervju finanšu resursiem formas tērpu iegādei policistiem, ugunsdzēsējiem un robežsargiem.

Kā teikts rīkojumu projektā, IeM sistēmas amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm ar formas tērpiem un speciālo apģērbu plānots nodrošināt par ieņēmumiem no valsts materiālo rezervju realizācijas atlikuma uz 2010.gada 1.janvāri.

Savukārt, plānojot 2013. un 2014.gada valsts budžetu, IeM plānots piešķirt papildu dotāciju no vispārējiem ieņēmumiem - katru gadu ap 445 000 latu, lai šo naudu "atliktu vietā" jeb atjaunotu valsts materiālo rezervju resursus.

Par minētajiem 890 059 latiem šogad robežsargu, policistu un ugunsdzēsēju apgādi ar formas tērpiem gan būs iespējams nodrošināt tikai daļēji. Rīkojuma projekts paredz finansējuma pārdali kā vienreizēju pasākumu, savukārt formas tērpu izmantošanai ir noteikti lietošanas termiņi, kā arī formas tērpi tiek bojāti, veicot dienesta pienākumus. Līdz ar to rīkojuma projekts neatrisina apgādi ar formas tērpiem ilglaicīgi. Tomēr, "ņemot vērā ekonomisko situāciju valstī, piešķirtais finansējums ļaus iegādāties formas tērpus tādā apmērā [..], lai IeM sistēmas iestādes spētu veikt tām noteiktās funkcijas", teikts rīkojuma projektā.

Iebildumus pret šādu līdzekļu tērēšanu formas tērpu iegādei izteica Finanšu ministrija.

Šodien valdības komitejā akceptētais rīkojuma projekts vēl būs jāskata Ministru kabinetā.

Kā ziņots, Nodrošinājuma valsts aģentūrā par iepriekš pārdotu dīzeļdegvielu ir izveidojies naudas uzkrājums. Likums gan šos līdzekļus neparedz tērēt citiem mērķiem kā vien materiālo rezervju papildināšanai, taču IeM vēlas ar valdības atļauju tomēr aizņemties šo nepieciešamo summu, ko labākos laikos ieskaitītu atpakaļ minētajai aģentūrai.

IeM valsts sekretāre Ilze Pētersone iepriekš pastāstīja, ka pie jaunajām formām policisti, ugunsdzēsēji un robežsargi, visticamāk, varētu tikt šā gada otrajā pusē.

Svarīgākais