Vācija sola atbalstīt Grieķiju, bet par naudas piešķiršanu ir izvairīga

Vācijas kanclere Angela Merkele ir solījusi „palīdzīgi stāvēt Grieķijas pusē”. Viņas valdības ekonomikas ministrs gan iepriekš izteicies, ka naudu budžeta caurumu lāpīšanai nepiedāvās.

Pirms tikšanās ar Grieķijas premjerministru Georgu Papandreu, A. Merkele publiskajos paziņojumos ir paudusi gatavību atbalstīt Grieķiju, tomēr atbalsts nenozīmē naudas piedāvāšanu.

Savukārt Grieķijas premjerministrs cer, ka pēc sarunām ar Vāciju tā būs gatava sniegt finansiālu atbalstu, ja izgāzīsies Grieķijas centieni iegūt naudu no saviem tirgiem. Ideja par naudas piešķiršanu Grieķijai Vācijā ir nepopulāra, jo cilvēki nevēlas, lai viņu nodokļu nauda tiktu tērēta citu pieļautu kļūdu dzēšanai. Arī Vācijas ekonomikas ministrs Rainers Brēdele pirms tam sacīja, ka valdība neplāno Grieķijai piešķirt „ne centa”.

Grieķijas valdība ir izsludinājusi taupības režīmu, kas ir saniknojis daudzus grieķus un izraidījis vardarbīgas protesta akcijas. Viena no šādām akcijām notika pie parlamenta ēkas, kur policija pūli izklīdināja ar asaru gāzi.

Svarīgākais