Eksperts: Latvijā vērts investēt tranzītā, mežsaimniecībā un lauksaimniecībā

Tranzīts, mežsaimniecība un lauksaimniecība ir trīs fundamentālas nozares, kurās Latvijā ir vērts investēt, sarunā biznesa portālam ''Nozare.lv" stāsta neatkarīgās investīciju bankas "Prudentia" partneris Ģirts Rungainis.

Rungainis atzīts, ka, runājot par investīcijām tranzīta jomā, tās varētu būt saistītas ar ostām, kravu plūsmas organizēšanu utt. Viņš uzsver, ka ostas bizness Latvijā ir bijis un būs, jo vienmēr ir bijusi un būs preču plūsma uz Krieviju.

"Savukārt privātā un valsts sektora īpašumā ir daudz mežu, turklāt Latvijā meža uzturēšana ir ilgtspējīga. Jāņem vērā, ka pasaulē koka kā izejmateriāla cena aug un lielā daļā pasaules meža uzturēšana nav ilgtspējīga. Bet lauksaimniecība ir perspektīva, jo zemes platības Latvijā ir samērā lielas un daļa no tām ir auglīgas. Lai arī nedzīvojam Kanādā vai Amerikas vidienē, tomēr lauksaimniecībai Latvijā ir potenciāls, kas saistās gan ar lopkopību, gan graudkopību, gan arī eko lauksaimniecību," uzskata Rungainis.

Saistībā ar mežsaimniecību un lauksaimniecību lielas iespējas ir arī enerģētikā, jo tiek saražots pietiekami daudz produktu, ko iespējams izmantot kā atjaunojamo resursu enerģijas ražošanā.

Tāpat eksperts uzsver, ka Latvijai nevajag ražot neko nesamērīgi lielu. "Mums nevajag ražot "BMW" vai "Mercedes", jo tas radītu pārāk lielu atkarību no vienas nozares. Tāpēc ir nepieciešams radīt nišas produktus, ar kuriem varam iespraukties citos tirgos un konkurēt. Kaut ko uzsākt tukšā vietā ir grūti, tāpēc nepieciešamas kaut kādas iestrādes," norāda Rungainis.

Svarīgākais