Privatizācijas aģentūra apšauba iespēju lauzt līgumu ar sanatorijas "Ķemeri" privatizētāju

Iespēja, ka varētu tikt lauzts līgums ar sanatorijas "Ķemeri" privatizētāju SIA "Ominasis Latvia", ir apšaubāma.

"Nedomāju, ka līguma laušana ir iespējama," šorīt atzina Privatizācijas aģentūras (PA) valdes priekšsēdētājs Arturs Grants.

Viņš skaidroja, ka patlaban PA un "Ominasis Latvia" risina strīdu par uzņēmumam uzlikto soda naudu samaksu. Soda naudas piemērotas par investīciju termiņa neievērošanu, tomēr kopumā solītās desmit miljonu latu investīcijas sanatorijā veiktas, lielākā daļa naudas atvēlēta būvniecības darbiem.

Kā sacīja Grants, patlaban PA risina sarunas ar "Ominasis Latvia" par vēl viena privatizācijas noteikuma neievērošanu, proti, sanatorijā nav izveidotas 120 darba vietas, līdz ar to privatizētājam jāveic 150 000 latu maksājums speciālā nodarbinātības fondā.

PA valdes priekšsēdētājs atzina, ka pirms desmit gadiem slēgtajā līgumā ar "Ominasis Latvia" vajadzēja paredzēt sanatorijas nodošanas ekspluatācijā termiņu. Tas nav izdarīts un patlaban "Ķemeri" joprojām nestrādā.

"Desmit gadus atpakaļ par to nepadomājām," sacīja Grants.

Kā zināms, investīciju ieguldīšanas termiņš sanatorijā "Ķemeri" beidzās 2007.gada 19.februārī, šajā datumā PA valde atzina, ka sanatorijā veiktas investīcijas 6,88 miljonu latu apmērā, bet neieguldītās investīcijas ir 3,11 miljoni latu.

Vienošanās par investīciju ieguldīšanas kārtību noteica, ka par vienošanās noteiktajos termiņos paredzēto investīciju neieguldīšanu investors maksā PA līgumsodu 3% gadā no paredzētajos termiņos neieguldītajām summām.

2004.gada pavasarī noslēgts līgums ar ekskluzīvo viesnīcu firmu "Kempinski" par sanatorijas "Ķemeri" turpmāko apsaimniekošanu.

"Ķemeru" īpašnieks SIA "Ominasis Latvia" pieder SIA "Sanlat", kas savukārt pilnībā pieder Saūda Arābijas iedzīvotājam Omāram Saleham Alhamdi.

Svarīgākais