"Lāču" rudzu maize kļūst aizvien populārāka

Lai gan tika prognozēts, ka 2010.gads iesāksies ar lielu stagnāciju vai ievērojamu pārdošanas apjomu kritumu, maizes ceptuves "Lāči" saražotās rudzu maizes apjoms tonnās janvārī ir palielinājies par 15,7%, ja salīdzina ar 2009.gada janvāri, stāsta ceptuves "Lāči" maizniekmeistars Normunds Skauģis.

"Ņemot vērā pašreizējo ekonomisko situāciju valstī, mēs redzam, ka cilvēki dzīvo taupības režīmā, bet tajā pašā laikā ļoti gudri izvērtēt, kam naudu tērēt. Tāpēc cilvēki vēlas iegādāties pēc iespējas augstākas kvalitātes produktus, kas ir pieejami par izdevīgu cenu," stāsta Skauģis.

Pagājušā gada beigās maizes ceptuve "Lāči" samazināja cenu maizei vidēji par 30% atkarībā no maizes veida. Tas veicinājis rudzu maizes realizētā apjoma pieaugumu. Tāpat, rūpīgi plānojot iekšējo darba organizāciju un optimizējot izmaksas, "Lāčiem" ir svarīgi arī turpmāk cenu noturēt esošajā līmenī un to nepaaugstināt, kaut arī atsevišķas izejvielas un resursi ir jau sadārdzinājušies.

"Ļoti priecē fakts, ka pie cenu samazināšanas esam spējuši noturēt kvalitāti augstā līmenī. Nenoliedzami, tas ir ražošanā pats svarīgākais un labs apstiprinājums tam, ka spējam labi strādāt. Maizes kvalitāte ir un paliks "Lāču" galvenā prioritāte," saka Skauģis.

Janvāris bija ļoti auksts mēnesis, un parasti šādos laika apstākļos cilvēki stiprinās ar veselīgiem un vērtīgiem pārtikas produktiem. "No šī aspekta skatoties, rudzu maize ir ļoti atbilstošs produkts. Līdz ar to var teikt, ka arī šis faktors ir veicinājis rudzu maizes patēriņa pieaugumu," piebilst Skauģis.

Kā ziņots, "Lāču" apgrozījums 2008.gadā bija 3,31 miljons latu, kas bija par 3,9% vairāk nekā 2007.gadā, kad šis rādītājs bija 3,19 miljoni latu. Uzņēmums 2008.gadu noslēdza ar 375 249 latu zaudējumiem, kas ir par 35,1% vairāk nekā 2007.gadā, kad uzņēmuma zaudējumi bija 277 673 lati.

Maizes ceptuve "Lāči" dibināta 1993.gadā, un tā nodarbojas ar augstvērtīgu maizes un konditorejas produktu izstrādi. Galvenās uzņēmuma vērtības ir dabisku izejvielu izmantošana un augsta produkta kvalitāte. "Lāču" maizes ceptuvei ir piešķirts "Zaļās karotītes" kvalitātes karogs. Pazīstamākie "Lāču" produkti ir "Īsta rupjmaize", "Īsta saldskābmaize", "Burkānmaize", augļu maizes, valriekstu maize un kēksi.

Svarīgākais