Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika

Saruks Valsts prezidenta kancelejas darbinieku "treknās" algas

Pielāgojot Valsts prezidenta kancelejas darbinieku atalgojuma sistēmu Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumam, atkal saruks vadošo kancelejas darbinieku atalgojums.

To aģentūrai LETA atzina kancelejas vadītājs Edgars Rinkēvičs.

Līdz marta beigām paredzēts vērtēt arī pārējo kancelejas darbinieku amatus, apstiprināt jaunus amata aprakstus un vērtēt katru darbinieku. Tā rezultātā daļai darbinieku alga var samazināties, kādam tā var palikt neskarta, bet citam - nedaudz palielināties.

Neviena kancelejas darbinieka alga nevarēs pārsniegt premjera algu, tādēļ jau tagad zināms, ka par 5% jeb no 1884 latiem līdz 1800 latiem mēnesī saruks prezidenta padomnieku algas.

Vēl lielāks jeb vairāk nekā 30% samazinājums skars paša Rinkēviča un viņa vietnieka Edgara Ozola algu. Kancelejas vadītāja atalgojums saruks no 2650 latiem uz 1880 latiem, bet vadītāja vietnieka atalgojums - no 2630 latiem uz 1850 latiem.

Kancelejā saskaņā ar iepriekš minēto likumu izstrādātie noteikumi, kā turpmāk iestādē tiks regulēta atalgojuma sistēma, paredz, ka atalgojuma sistēma tiks balstīta uz katra amata vērtību, darbinieka individuālajām kvalifikācijas prasmēm un samērīgumu attiecībā pret citu valsts pārvaldes iestāžu atalgojumu, sacīja Rinkēvičs.

Viņš prognozēja, ka atalgojuma sistēmas maiņa varētu radīt ietaupījumu, taču konkrētu apmēru pagaidām atturējās minēt.

Jau pirms tam Valsts prezidenta kancelejas darbinieku alga tikusi samazināta sākotnēji par 8% un vēlāk vēl par 20%. Iepriekš minētā jaunā kārtība gan neattieksies uz pašu Valsts prezidentu, un viņam saglabāsies līdzšinējais, arī divas reizes samazinātais atalgojums.

Paredzēts, ka jaunā kārtība spēkā stāsies no 1.aprīļa.

Visas atlīdzības uzrādītas pirms nodokļu nomaksas.