Ventspils brīvostas valdes sēdē atbalsta projektu attīstību ar potenciāli 130 jaunām darba vietām

Šā gada 3. septembrī notika kārtējā Ventspils brīvostas valdes sēde, kurā tika izskatīti dažādi ar Ventspils brīvostas darbību un attīstību saistīti jautājumi, tai skaitā apspriesta 2009.gada budžeta 1.pusgada izpilde.

Saskaņā ar 2009.gada budžetu, Ventspils brīvostas pārvaldes 1.pusgada ieņēmumi ir bijuši 49% apmērā no prognozētā gada kopapjoma, savukārt budžeta izdevumi 1.pusgadā bijuši tikai 27% apmērā no 2009.gadā prognozētā kopapjoma.

Savukārt kravu apgrozījums pirmajā pusgadā ir bijis atbilstoši plānotam - pirmajos sešos mēnešos kopā tika pārkrauti 14,84 miljoni tonnu kravas, kas gada kopapjoma grafiku apsteidza par 339 tūkstošiem tonnu.

Tāpat Ventspils brīvostas valdes sēdē tika apstiprināts jaunais Ventspils brīvostas atkritumu apsaimniekošanas plāns, kas ir izstrādāts saskaņā ar MK noteikumiem Nr.455 „Kuģu radīto atkritumu un piesārņoto ūdeņu pieņemšanas kārtība un kuģu radīto atkritumu apsaimniekošanas plānu izstrādes kārtība”. Ventspils brīvostas atkritumu apsaimniekošanas plāna galvenie mērķi ir samazināt videi radīto kaitējumu no kuģu atkritumu nelikumīgas izmešanas Baltijas jūrā, nodrošināt videi draudzīgu kuģu radīto atkritumu apsaimniekošanu Ventspils brīvostā, kā arī sniegt vispusīgu ieskatu par kuģu radīto atkritumu apsaimniekošanu Ventspils brīvostā, izvērtēt tā efektivitāti, kā arī ietekmi uz apkārtējo vidi. Interesenti ar jauno plānu varēs iepazīties Ventspils brīvostas pārvaldes interneta mājas lapā www.portofventspils.lv.

Valdes sēdē tika izskatīti arī vairāku uzņēmumu iesniegumi un atbalstīta dažādu rūpniecības projektu attīstība Ventspilī, kuri realizācijas gadījumā varētu radīt līdz 130 jaunām darba vietām. Tika atbalstīti SIA Bucher Schoerling Baltic un SIA Ventspils Elektronikas fabrika turpmākās attīstības projekti, uzņēmumiem paplašinot esošās ražotnes. Tāpat tika atbalstīta SIA „Valmiera-Andren” stiklašķiedru konstrukciju ražotnes izveides uzsākšana, kā arī Ventspilī jauna uzņēmuma SIA „EcoPlast” iecere uzbūvēt modernu profilētu trīsslāņu polivinilhlorīda lokšņu ražotni. Produkts tiktu izmantots jumta un sienu segumu ražošanā un būvniecībā.

Svarīgākais