"Rīgas satiksmē" augstākā alga pašlaik esot 2800 lati pirms nodokļu nomaksas

© Raitis Plauks F64

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" augstākā alga pašlaik ir 2800 lati pirms nodokļu nomaksas, aģentūrai LETA apgalvoja "Rīgas satiksmes" preses sekretāre Iluta Bērziņa.

Vakar Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma" ziņoja, ka persona, kuras rīcībā ir noplūdušie dokumenti no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS), publiskojusi informāciju par kāda Rīgas pašvaldības uzņēmuma, visticamāk, "Rīgas satiksmes", darbinieku algām.

"Nevaram apstiprināt, ka šie būtu "Rīgas satiksmes" dati. Pat ja tie būtu, tie nebūtu uzskatāmi par aktuāliem, jo ir datēti ar pagājušo gadu," sacīja Bērziņa.

Bērziņa norādīja, ka ar kapitāldaļu turētāja lēmumu patlaban neviens nesaņem lielāku atalgojumu kā valdes priekšsēdētājs, kura atalgojums saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem ir 2800 pirms nodokļu nomaksas.

"Vienlaicīgi jānorāda, ka "Rīgas satiksmē" strādājošie, izņemot atsevišķus darbiniekus, nav amatpersonas, bet gan darbinieki, kuriem ir tādas pašas tiesības uz personu datu aizsardzību kā citu Latvijas uzņēmumu darbiniekiem. Diskusijas ap "Rīgas satiksmes" darbinieku atalgojumu ir rupjš personu datu aizsardzības pārkāpums," apgalvoja Bērziņa.

"Rīgas satiksme" neplāno vērties ar prasību pret valsti vai pret VID par informācijas nopludināšanu, jo "Rīgas satiksme" nevarot identificēt, ka tie būtu viņu dati.

Kā vēstīja raidījums, nopludinātā informācija informācija liecinot, ka atsevišķas personas uzņēmumā saņēmušas algu no 2500 līdz 6000 latu mēnesī.

Sarakstā iekļauta informācija par laika periodu no 2009.gada janvāra līdz novembrim. Tā liecina, ka divas personas no "Rīgas satiksmes" vadības augustā saņēmušas atalgojumu 25 000 latu apmērā. Savukārt kāds darbinieks oktobrī ticis atalgots ar 12 000 latu lielu algu, vēstīja raidījums.

Virknei uzņēmuma darbinieku alga svārstās 3000 līdz 4000 latu robežās, ziņoja raidījums.

Kā ziņots, Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" iepriekš informēja, ka no EDS noplūduši 7,4 miljoni dokumentu 120 gigabaitu apjomā. Noplūdusi ne vien informācija par valsts augstākajām amatpersonām, bet arī uzņēmējiem un citām privātpersonām.

VID atvainojies nodokļu maksātājiem par to, ka nav tikusi nodrošināta viņu datu drošība.

Svarīgākais