RTU studenti apņēmušies radīt jaunas darba vietas

"Neraugoties uz ekonomiskās krīzes apstākļiem, esam gatavi nevis meklēt vai lūgt darba vietas, bet paši tās sagādāt sev un citiem," - šādu apņēmību Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Studentu biznesa inkubatora atklāšanā izteica studenti, kas turpmākā gada garumā gūs inkubatora atbalstu ražotņu izveidei.

"Viens no svarīgākajiem universitātes uzdevumiem ir sagatavot radošas, domājošas un valsti attīstošas personības, kas spētu būt ne tikai labi darba ņēmēji, bet radītu arī jaunas darba vietas un kļūtu par darba devējiem citiem, kā arī vienlaikus attīstītu uz augstajām tehnoloģijām balstītas ražojošas nozares, kas sniedz augstu pievienoto vērtību. Iniciatīvas trūkums, neprasme vai nevēlēšanās radīt jaunus uzņēmumus - tā ir viena no Latvijas problēmām. Studentu biznesa inkubators ir viens no instrumentiem, kuru RTU izmantos studentu motivēšanai darbam biznesa vidē," stāsta RTU mācību prorektors profesors Uldis Sukovskis.

Jaunizveidotais RTU Studentu inkubators atbalstu sniegs sešām biznesa idejām: vieglo tērauda būvkonstrukciju projektēšanai, ražošanai un būvniecībai, daudzfunkcionālu bērnu krēslu ražošanai, eko-konstruktoru ražošanai, īpašu kaķu gultu ražošanai, kā arī vēl divām biznesa idejām - enerģētikas un elektronikas jomā.

Jaunie uzņēmēji - RTU, Latvijas Universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Ekonomikas un kultūras augstskolas studenti un absolventi - RTU Studentu biznesa inkubatorā spers pirmos soļus uzņēmējdarbībā un gada garumā varēs saņemt aprīkotas telpas, grāmatvedības un juridiskās konsultācijas, nozares ekspertu konsultācijas produktu tehnoloģiju pilnveidē u. c.

Nākamais darba posms paredz, ka RTU Studentu biznesa inkubatora darbinieki katras biznesa idejas autoram piemeklēs piemērotus mentorus. Katras biznesa idejas autoram palīgā nāks divi mentori - viens RTU mācībspēks, otrs - uzņēmējs, kas tiks meklēts ar Hipotēku bankas atbalstu no bankas sadarbības partneru vidus. Universitāte un banka darbam ar topošajiem uzņēmējiem mobilizēs pieredzējušus, veiksmīgus mācībspēkus un Latvijas uzņēmējus un aicinās nodot studentiem savu pieredzi, zināšanas un kompetenci.

Ekonomika

Strauja ekonomikas izaugsme Latvijā nav gaidāma. Tā šobrīd savās prognozēs izsakās eksperti. Publicēts jaunākais ekonomikas apskats un ko šī lēnā ekonomikas attīstība nozīmēs iedzīvotājiem, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais