Ventspils iegūst augstāko novērtējumu "Financial Times" pētījumā

Ventspils ir saņēmusi augstāko novērtējumu „Financial Times” (FT) veiktajā pētījumā par Eiropas pilsētu un reģionu konkurētspēju kategorijā „Izmaksu efektivitāte” mikro pilsētu grupā (iedzīvotāji līdz 250 000).

"Esmu gandarīts par Ventspils pilsētas iegūto augsto novērtējumu tik autoritatīvas institūcijas kā „Financial Times” (FT) veiktajā pētījumā par Eiropas pilsētu un reģionu konkurētspēju. Uztveru to kā atzinību par Ventspils pilsētas pašvaldības ieguldīto darbu pilsētas izaugsmē un attīstībā, veidojot Ventspili par pievilcīgu vietu investīcijām un uzņēmējdarbības attīstībai, kā arī ērtu un patīkamu dzīves vidi iedzīvotājiem," atzīst Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

FT grupas uzņēmumu – „FDI Magazine”, „FDI Markets” un indeksa „FDI Benchmark” pētījums par Eiropas pilsētu un reģionu konkurētspēju „Eiropas nākotnes pilsētas un reģioni 2010/11” (European Cities and Regions of the Future 2010/11) veikts sešu mēnešu garumā, vērtējot 223 Eiropas pilsētas un 142 Eiropas reģionus vairākās kritēriju kategorijās, tostarp kategorijā „Izmaksu efektivitāte”. Pētījuma mērķis bija sniegt objektīvu ieskatu potenciālajiem investoriem un citiem interesentiem, par pilsētām un reģioniem, to konkurētspējas griezumā.

Ventspilī komercdarbība attīstās, neskatoties uz krīzi. Seši no 34 projektiem, kas atbalstīti Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras administrētajā aktivitātē "Augstas pievienotās vērtības investīcijas" un saņems līdzfinansējumu no Eiropas Savienības, tiek īstenoti Ventspilī. Ventspilī atbalstu saņēmis SIA "Bucher Schoerling Baltic" mašīnbūves ražotnes attīstības projekts, masīvkoksnes šūnmateriāla ražošanas uzņēmuma SIA "Dendrolight Latvija" izveidošana, būvniecības moduļu industriālā ražošana uzņēmumā SIA "Bau - How Baltic", autotransporta detaļu un piederumu ražotnes SIA "Malmar Sheet Metal" izveide, SIA "Ventspils nafta termināls" ražošanas kompleksa izveide degvielas bagātināšanai ar šķidro butānu un SIA "Ecoplast" profilētu un plakanu daudzslāņu polivinilhlorīda jumta segumu ražotnes izveide.

Svarīgākais