Vācu konditoreju gigants Junge atver beķereju Rīgā

Vācu konditoreju gigants Junge, atverot pirmo beķereju Rīgā, plāno izvērst savu darbību Latvijā, vēsta Dienas bizness.

Uzņēmums Junge GmbH&Co.KGaA. kas ir viens no lielākajiem un spēcīgākajiem savā nozarē Ziemeļvācijā, kļuvis par līdzīpašnieku Krūmiņa beķerejai, kas plašāk pazīstama ar zīmolu Kūku paradīze. Krūmiņu beķerejas līdzīpašniece Aiva Garleja Db pastāstīja, ka pēc veiksmīgas sadarbības ar vācu uzņēmumu Junge Madonā un tās apkārtnē, nolemts atvērt beķereju arī Rīgā.

Junge GmbH&Co.KGaA avīzi informēja, ka saviem Latvijas partneriem palīdz ar saviem produktiem un zināšanām, kā pagatavot konditorejas izstrādājumus atbilstoši vācu tradīcijām, kā arī priecājas par to, ka spēj radīt jaunas darbavietas Latvijā.

«Šī maizīšu ceptuve-kafejnīca ir mūsu pilotprojekts Rīgā. Ja iecerētais koncepts izdosies, par ko mēs pēc pirmajiem rezultātiem jau esam pārliecināti, nākotnē mēs Latvijā varētu atvērt vēl citas filiāles,» Db sacīja Junge GmbH & Co. KGaA konditorijas mārketinga vadītājs Dominiks de Lage.

Junge ienākšana Latvijā pozitīvi vērtē Iļģuciema maiznīcas – konditorejas valdes priekšsēdētājs Andrejs Fraimanis, sakot – jo vairāk stipru spēlētāju būs nozarē, jo attīstītāka tā būs. Uzņēmējs atgādina, ka daudzās Eiropas valstīs ir attīstīti mazie veikaliņi – gaļas, siera, arī konditorejas un pamazām šis process notiek arī Latvijā.